Stenungsunds kommunvapen
Åbacka besöksträdgård

Åbacka trädgård och hantverk

Åbacka trädgård i Ödsmål är en mysig besöksträdgård och en mötesplats för grupper och privatpersoner som vill uppleva hantverk, natur, växter och trädgård. Åbacka anläggs och sköts genom kommunens gröna rehabilitering.

Åbacka Trädgård är ett leaderprojekt inom socialfonden

Åbacka är en plats för hälsa, kunskap och biologisk mångfald

Tillsammans med deltagare bygger vi upp en besöksträdgård där stenungsundsbor och andra besökare kan mötas i lugn och ro. Trädgården ska kunna användas av föreningar, förskolor och skolor i undervisning om ett hållbart ekologiskt kretslopp. Trädgården ska också vara en utställningsplats för den som är intresserad av frågor som:

  • trädgårdsodling
  • självförsörjning
  • kretslopp
  • biologisk mångfald
  • hälsa

Hos oss ska besökande grupper också kunna ägna sig åt egna aktiviteter, sådana som någon arrangör håller i eller i vissa fall sådant som arrangeras av oss som arbetar i trädgården.

Fokus på hållbarhet för miljö och hälsa

Trädgården sköts enligt ekologiska principer med fokus på giftfritt, resursbevarande och på andra sätt hållbart för miljö och hälsa.

En plats för alla

Trädgårdens rum och gångar är anpassade för att den med barnvagn, rullstol och rullator ska kunna ta sig runt utan svårigheter.

Om platsen

Åbacka ligger naturskönt i Ödsmål med utsikt mot grunda havsvikar och strandängar med Askeröfjorden i bakgrunden. Sommartid betar hästar från Jordhammars ridklubb på ängarna och på udden finns Råön ett fritidsområde med dansbana, midsommarfirande och badplats.

Hitta hit

Från busshållplats Stenungsund: Tag buss nr 4 mot Kolhättan eller buss 334 mot Svanesund. Gå av vid Jordhammar hållplats (cirka 4 minuters resa). Följ skyltar mot Åbacka trädgård och hantverk (c:a 600 m). Följ vägen genom stallområdet och efter lilla bron tar du till vänster. När du ser växthusen är du framme.

Från E6 med bil: Tag av Stenungsund C, Svanesund. Nu kör du på Industrivägen, efter järnvägsövergången, tag höger in på Uddevallavägen (3 km). Följ skyltar mot Åbacka trädgård och hantverk.

Intresserad av en plats hos oss?

Vid intresse kontakta en handläggare på individ-och familjeomsorgen.

Rehabilitering genom trädgårdsarbete och hantverk

Vill du boka in en grupp för besök eller har andra frågor?


Välkommen att höra av dig till:
Kristina Gunnarsson
Tel 0303-73 00 84
Kristina.gunnarsson@stenungsund.se

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Lämna synpunkt

Senast uppdaterad 2019-11-13