Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Bakgrund

Skatarna i Stenungsund har i många år tillsammans med Fritid Stenungsund jobbat för en betongskatepark i kommunen och den 2 april 2012 var väntan över.

Från vänster: Pontus Gustavsson, Jan-Ove Johansson och Erik Söderberg

Tillsammans med bildningsutskottets ordförande Erik Söderberg och projektledare Jan Ove Johansson från Hansson & Söner tog Skataren Pontus Gustavsson det första spadtaget till parken. En park som han själv varit med och skapat tillsammans med ett tiotal andra engagerade skatare i kommunen.  Under ett års tid har de jobbat med framtagande av parken tillsammans arkitektfirma Pivotech, vilket gör parken unik och skräddarsydd efter Stenungsunds skatares egna önskemål och idéer.

Planering av skatepark. Från vänster uppifrån: John Bäckman, Linus Mondschein, Arvid Boström. Simon Sundgren. Kristian Berglund, Pontus Gustavsson och Marcus Wassberg från Pivotech.

Parken är skapad för att väcka skejtlusten och den är skräddarsydd efter skejtarnas önskemål men den skall även fylla  syftet att vara en trevlig mötesplats för människor i alla åldrar, därför var man noga med färg, växter och fina sittytor.   

Senast uppdaterad 2018-06-25