Spontanidrottsplatser

Vill du röra på dig spontant och utan kostnad kan du besöka någon av kommunens alla idrottsplatser utomhus. Till exempel näridrottsplatser, basketplaner, skatepark, boulbanor och discgolfbanor finns tillgängliga dygnet runt och du behöver inte boka. På Stenungsund Arena finns också möjlighet att besöka utegym, allmänhetens löpning på löpbanorna eller allmänhetens åkning i ishallen, allt utan kostnad.

Utöver spontanidrottsplatserna på denna sida så finns det flera idrottsplatser som drivs av föreningar som vissa tider kan vara öppna för allmänheten. Till exempel fotbollsplaner i Ödsmål, Stora Höga och Stenungsund samt en MTB-slinga på Furufjäll. Kontakta föreningarna för att veta vilka regler som gäller på respektive idrottsplats. Kontaktuppgifter finns i kommunens föreningsregister.
Föreningsregister

Utegym Stenungsund Arena

Utegym vid Stenungsund Arena

Ett större komplett utegym som samlingsplats för en aktiv och effektiv träning. Ett träningscenter där du kan träna hela kroppen oavsett nivå. Med din egen kropp som motstånd kan du göra massor av olika övningar och även träna tungt med vikter. Gymmet består av totalt 11 stationer och tre av maskinerna är tillgänglighetsanpassade för rullstolsburna.

Här kommer lite viktig information kring vårt utegym

• Utrustningen är avsedd för vuxna och ungdomar som är längre än 140cm.
• Läs och följ anvisningar som finns på utrustningen.
• Var medveten om dina fysiska begränsningar när du använder träningsredskapen. Fel användning kan medföra skador, användning sker på egen risk.

Om något händer:

SOS alarm 112
Akut nödsituation
Du får hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Polisen 114 14
Om du inte behöver akut hjälp
Du kan göra polisanmälan, lämna tips och upplysningar.

Felanmälan
0303 - 73 83 75 07.00 – 22.00
idrottanlaggning@stenungsund.se

GPS koordinater:
58.055511 11.827118

löparbanor

Öppna löpbanor på Nösnäsvallen

Den yttersta löparbanan på Nösnäsvallen är öppen för allmänheten att använda utan kostnad under Nösnäsvallens öppettider.

Nösnäsvallen

Allmänhetens åkning i ishallen

Ishallen är öppen för allmänheten utan kostnad vid särskilda tider under vardagar och helger, oftast är det extra öppet på skollov.

Ishall

Tennisbanor

Tennisbanor för kan bokas för spontanspel under sommarhalvåret utomhus vid Stenungsunds Arena samt i Toröd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bokning av tennisbanor på Nösnäs sker via digitala systemet matchi och kräver inloggning. Banorna sköts av Stenungsunds Tennisklubb. Kontaktuppgifter till föreningen finns i kommunens föreningsregister.
Boka tennisbanor på Nösnäs Länk till annan webbplats.
Föreningsregister

För bokning av tennisbanor i Toröd kontaktar du Jimmy Sahlberg på telefon 0708-934371 eller Jens Licht 0708-950564.

Elljusspår

Skylt vid Nösnäs El-ljusspår

Stenungsund Arena, Nösnäs friluftsområde

I anslutning till Stenungsund Arena finns två motionsspår. Ett på 1,5 km som är elbelyst och ett på 2,5 km som delvis är elbelyst.

Mer information om Nösnäs friluftsområde

Ödsmål friluftsområde

I anslutning till Ödsmåls Idrottsplats finns ett motionsspår som är 3,3 kilometer långt.

Mer information om Ödsmåls friluftsområde

Toröds Friluftsanläggning

Här finns motionsspår av varierande längd inklusive ett elljusspår.

Mer information om Toröds friluftsanläggning

Discgolfbana vid Stenungsund Arena

Boulebanor Nösnäs

I Nösnäs friluftsområde bakom Stenungsund Arena finns elljusspår och en discgolfbana - i folkmun kallat frisbeegolf. De nio hålen har varierande svårighetsgrad.
Hål nummer fem på discgolfbanan är avstängd på grund av banomläggning.

I arenans reception finns det möjlighet att låna discar mot en deposition av 150 kr. Pengarna får du tillbaka när du lämnar tillbaka discen.

Så här spelar du discgolf Länk till annan webbplats.

Boulebanor

Boulebanor Nösnäs

Mellan Stenungsund Arena och Nösnäsgymnasiet, vid elljusspårets start, finns två boulebanor tillgängliga för allmänheten. Banorna går inte att boka och du som vill spela behöver ta med egna klot.

Streetbasket

Streetbasket Nösnäs

Mellan Stenungsund Arena och Nösnäsgymnasiet, vid elljusspårets start, finns en streetbasketplan tillgänglig för allmänheten. Stenungsunds Basketförening har en mobil basketplan vid Kristinedalsskolan bredvid Skateparken. Kontaktuppgifter till föreningen finns i föreningsregistret. Planerna går inte att boka och du som vill spela behöver ta med egen boll.

Föreningsregister

Stenungsunds Skatepark

Foto: Lucas Englund

På cirka 1000 kvadratmeter ger betong och stålkonstruktioner möjlighet till en mängd åkmoment.

Stenungsunds Skatepark

Senast uppdaterad