Spontanidrottsplatser

Vill du röra på dig spontant och utan kostnad kan du besöka någon av kommunens alla idrottsplatser utomhus. Till exempel näridrottsplatser, basketplaner, skatepark, boulbanor och discgolfbanor finns tillgängliga dygnet runt och du behöver inte boka. På Stenungsunds Arena finns också möjlighet att besöka allmänhetens löpning på löpbanorna eller allmänhetens åkning i ishallen, allt utan kostnad.

löparbanor

Öppna löpbanor på Nösnäsvallen

Den yttersta löparbanan på Nösnäsvallen är öppen för allmänheten att använda utan kostnad under Nösnäsvallens öppettider.

Nösnäsvallen

Allmänhetens åkning i ishallen

Ishallen är öppen för allmänheten utan kostnad vid särskilda tider under vardagar och helger, oftast är det extra öppet på skollov.

Ishall

Elljusspår

Skylt vid Nösnäs El-ljusspår

Stenungsund Arena, Nösnäs friluftsområde

I anslutning till Stenungsund Arena finns två motionsspår. Ett på 1,5 km som är elbelyst och ett på 2,5 km som delvis är elbelyst.

Mer information om Nösnäs friluftsområde

Ödsmål friluftsområde

I anslutning till Ödsmåls Idrottsplats finns ett motionsspår som är 3,3 kilometer långt.

Mer information om Ödsmåls friluftsområde

Toröds Friluftsanläggning

Här finns motionsspår av varierande längd inklusive ett elljusspår.

Mer information om Toröds friluftsanläggning

Discgolfbana vid Stenungsund Arena

Boulebanor Nösnäs

I Nösnäs friluftsområde bakom Stenungsund Arena finns elljusspår och en discgolfbana - i folkmun kallat frisbeegolf. De nio hålen har varierande svårighetsgrad.

I arenans reception finns det möjlighet att låna discar mot en deporition av 150 kr. Pengarna får du tillbaka när du lämnar tillbaka discen.

Så här spelar du discgolf Länk till annan webbplats.

Boulebanor

Boulebanor Nösnäs

Mellan Stenungsund Arena och Nösnäsgymnasiet, vid elljusspårets start, finns två boulebanor tillgängliga för allmänheten. Banorna går inte att boka och du som vill spela behöver ta med egna klot.

Streetbasket

Streetbasket Nösnäs

Mellan Stenungsund Arena och Nösnäsgymnasiet, vid elljusspårets start, finns en streetbasketplan tillgänglig för allmänheten.

Stenungsunds Basketförening har en mobil basketplan. Under sommarhalvåret 2022 ligger den vid Kristinedalsskolan bredvid Skateparken.

Planerna går inte att boka och du som vill spela behöver ta med egen boll.

Stenungsunds Skatepark

Foto: Lucas Englund

På cirka 1000 kvadratmeter ger betong och stålkonstruktioner möjlighet till en mängd åkmoment.

Stenungsunds Skatepark

Senast uppdaterad