Låna böcker, tidskrifter, film, digitalt eller fysiskt

För att låna behöver du ett bibliotekskort och en pinkod. Detta använder du även för att logga in på biv.se och för att få tillgång till våra digital tjänster.

Stenungsunds bibliotek är en del av Bibliotek i Väst, ett samarbete mellan 7 kommuner. Med vårt gemensamma bibliotekskort kan du därför låna eller lämna tillbaka böcker i vilket bibliotek du vill inom Bibliotek i Väst. Kortet är gratis.

Plugga körkortsteori på biblioteket. Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Så här gör du för att nå tjänsten på biblioteket:

  1. Anslut till bibliotekets WiFi stenungsund_guest med din mobil, surfplatta eller dator.
  2. Ladda ner appen ”Trafiko” i App Store Länk till annan webbplats. eller Google Play Länk till annan webbplats. eller gå in på trafiko.se Länk till annan webbplats..
  3. Skapa ett konto eller logga in.
  4. Börja plugga teori. Lycka till!
Bild av en del av appen i en mobiltelefon

Användarvillkor och Integretetspolicy

För att dina framsteg ska kunna sparas så att du enkelt kan återuppta studierna där du senast avslutade, behöver du skapa ett konto i tjänsten. Kontot kräver inga personuppgifter utan endast en e-postadress. När du skapar ditt konto är det viktigt att du tar del av tjänstens användarvillkor.

Genom att koppla upp dig på bibliotekets WiFi når du den digitala körkortsteorin gratis. För övriga betaltjänster inuti appen och webbsidan trafiko, ansvarar du själv för att ta del av de betal- och användarvillkor som gäller.

Läs mer om tjänstens användarvillkor och integritetspolicy här:
Användarvillkor Länk till annan webbplats.
Integritetspolicy Länk till annan webbplats.

Nationalencyklopein

Bibliotekets datorer innehåller uppslagsverket NE (Nationalencyklopedin) där du kan söka aktuell kunskap.

Släktforska

För våra släktforskare finns Arkiv Digital och länk till ”Forskarsalen” tillgänlig på våra datorer. Läs mer om släktforskning under Biblioteket erbjuder

Visregister

I vårt visregister hittar du ett samlat register över våra vissamlingar. De här titlarna finns på de flesta folkbibliotek om du skulle vilja ha en kopia ur någon av böckerna.
Länk till biblioteket visregister i pdf Pdf, 1.5 MB.

Sagoregister

Bibliotekets sagoregister är ett samlat register från våra sagosamlingar.
Länk till sagoregister i pdf Pdf, 241.4 kB.

Kontakt

Stenungsunds bibliotek

Adress: Kulturhuset Fregatten, Fregatten 1
Telefon: 0303-818 80
E-post: bibliotek@stenungsund.se

Stenungsunds bibliotek på sociala medier

Senast uppdaterad