Gå direkt till innehållet
Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Välkommen till biblioteket!

Biblioteket är en öppen mötesplats dit alla kan komma. På ditt bibliotek har du tillgång till berättelser och information som kan ge ny kunskap och nya perspektiv. Du kan möta upplevelser och kunskap, ta del av andra människors erfarenheter och idéer genom samtal, via internet och genom att läsa böcker och tidningar.

Vi vill göra det enkelt för dig att använda biblioteket. Bibliotekets mål är att inspirera till läsande och upplevelser samt att ge stöd i det livslånga lärandet.
Vi vill gärna göra det tillsammans med dig. Lämna gärna synpunkter på hur vi kan bli ännu bättre eller ge oss dina idéer hur du skulle vilja använda ditt bibliotek.

Studera på biblioteket

Biblioteket har datorer med Internet och Office-paket som du kan boka. Vill du sitta ostört kan du boka bibliotekets studieceller.

Trådlöst nätverk

Har du en egen dator kan du använda kulturhusets trådlösa nätverk. Logga in på Bibliotek med ditt lånekort och pinkod eller boka i kulturhusets reception

Internet

På biblioteket finns datorer som du kan använda utan kostnad i två timmar. Datorerna är utrustade med office-program, Libreoffice samt webbläsare.

Utskrifter

Svart/vit: A4 - 3 kr/sida, A3 - 4 kr/sida
Färg: A4 - 8 kr/sida, A3 - 10 kr/sida
Vill man kopiera fler är det 2 kr/sida om det överstiger 20 ex.
Att scanna kostar lika mycket som svart/vita kopior.

Fjärrlån

Stenungsunds bibliotek har ca 100 000 böcker för barn och vuxna. Om den bok du söker inte finns på biblioteket kan vi fjärrlåna den från ett annat bibliotek. Fråga oss om du saknar någon bok.
Du kan också skicka fjärrlåneansökan via formulär i vår katalog.

Talböcker

Om du är synskadad eller om du på grund av annan funktionsnedsättning inte kan läsa en vanlig bok kan du låna talböcker.
Du som lånar talböcker kan också ladda ner böcker själv. Du behöver en dator med internetuppkoppling eller en smart telefon. På biblioteket får du hjälp att skaffa ett nedladdningstillstånd till tjänsten hos Legimus.

Boken kommer

Om du på grund av långvarig sjukdom eller handikapp inte kan komma själv till biblioteket kan du få böcker levererade hem från biblioteket. Boken kommer service är helt kostnadsfri. Kontakta bibliotekets boken-kommerbibliotekarie, tel 0303- 73 80 67 , telefontid torsdagar 10.00-12.00.

Utställningar

I bibliotekets utställningsmontrar visas utställningar av olika slag. Vill du arrangera en utställning, kontakta biblioteket.

Kontakt

Stenungsund bibliotek

Besöksadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 1
444 30 Stenungsund

Postadress:
Stenungsunds bibliotek
Stenungsunds kommun
444 82 Stenungsund
0303-818 80
bibliotek@stenungsund.se

Öppettider
mån-fre 10-19
lör 11-15

Senast uppdaterad 2020-10-12