Biblioteket erbjuder

Biblioteket är en öppen mötesplats dit alla kan komma. På ditt bibliotek har du tillgång till berättelser och information som kan ge ny kunskap och nya perspektiv.

"Biblioteket ska vara en plats för lärande, inspiration, möten och skapande."
Källa: Biblioteksplan 2017.pdf Pdf, 327.2 kB.

Biblioteket har datorer med Internet och Office-paket som du kan boka. Vill du sitta ostört kan du boka bibliotekets studierum och bärbar dator.
Bärbar dator och studierum bokar du via Kulturhuset Fregatten Reception

På datorerna kan du läsa dagstidningar via PressReader, släktforska med tillgång till Arkiv Digital. Du har även tillgång till hela Nationalencyklopedin, NE.se. Bärbar dator finns att boka och låna inom biblioteket tex. för användning i våra studierum.

Trådlöst nätverk

Har du en egen dator kan du använda kulturhusets trådlösa nätverk,
stenungsund_guest.
Första gången du ansluter behöver du skapa ett konto, genom att ange namn och mobilnummer.

 

Om du på grund av långvarig sjukdom eller handikapp inte kan komma själv till biblioteket kan du få böcker levererade hem från biblioteket. Boken kommer är en helt kostnadsfri service.

Kontakta bibliotekets boken-kommerbibliotekarie
telefon: 0303- 73 80 67
telefontid torsdagar 10.00-12.00.

Bibliotekets IT-café är öppet för alla. Tillsammans pratar vi om IT i vardagen. Vi tipsar, inspirerar och lär av varandra. Ta gärna med din surfplatta, telefon eller dator. Om du inte har tillgång till egna verktyg, finns möjlighet att låna på plats.

Vi från Biblioteket finns på plats för att tipsa, vägleda och hjälper dig som har frågor om bibliotekets digitala tjänster.

Vi träffas Torsdagar kl.13.00-15.00 med start den 12 januari.

Läs mer om aktuella evenemang i evenemangskalendern:
Evenemang Stenungsund Länk till annan webbplats.

Välkommen till språkcafé med biblioteket

Kom och var med på språkcaféet i Stenungsunds bibliotek. Träffa nya människor och träna din svenska! På ett språkcafé får du tillsammans med andra öva din svenska i en glad och trevlig miljö.

Vi träffas tisdagar kl 16.00-17.00.

Läs mer om aktuella evenemang i evenemangskalendern:
Evenemang Stenungsund Länk till annan webbplats.

Personal från HRF finns i biblioteket och svarar på frågor om hörsel och hjälpmedel och kan hjälpa dig om du har enklare problem med din hörapparat.

Läs mer om atuella evenemang i evenemangskalendern:
Evenemang Stenungsund Länk till annan webbplats.

Arbetsplatsbiblioteket är en möjlighet för dig som inte har tid eller möjlighet att besöka biblioteket.

Böckerna finns bekvämt på nära håll i eller i anslutning till personalmatsalen, väl synliga och lättillgängligt placerade på boksnurror. Det är enkelt för den som passerar att ta del av det varierade bokutbudet, som spänner från thrillers till kokböcker, från kärleksromaner till sagoböcker för barn.

Det är lätt att låna och lämna tillbaka. Det behövs inget lånekort utan du lånar boken du vill läsa och returnerar den efter lånet. På varje arbetsplats finns ett eller flera bokombud, som gärna svarar på dina frågor

Idag finns arbetsplatsbibliotek för de anställda på Borealis Kracker, Borealis Polyeten samt Nouryon.

Digitala forskarsalen (SVAR)

Digitala forskarsalen går att nå från alla bibliotekets datorer. Här hittar du information om vilka resurser som finns i databaserna.
Riksarkivets Digitala forskarsalen Länk till annan webbplats.

Arkiv Digital online

På biblioteket finns tillgång till Arkiv Digital online som erbjuder sökningar i kyrkoarkivalier via Internet. Arkiv Digital når du från bibliotekets publika datorer.

Släktforskarhjälp

I sammarbete med Inlands släktforskare arrangeras dagar för att få hjälp med släktforskning i biblioteket.
Inlands släktforskares webbsida. Länk till annan webbplats.

Läs mer om aktuella evenemang i evenemangskalendern:
Evenemang Stenungsund Länk till annan webbplats.

I bibliotekets utställningsmontrar visas utställningar av föreningar och enskilda utställare. Vill du arrangera en utställning, kontakta oss.

E-post: kulturinfo@stenungsund.se

Är du intresserad av att träffas för att läsa och prata om böcker? Eller har du en egen bokcirkel och vill ha tips på vad ni kan läsa eller vill ni träffas i bibliotekets lokaler? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Inom Bibliotek i Väst har vi många titlar i flera exemplar för bokcirklar. Vi hjälper dig gärna att beställa böcker till din bokcirkel.

Kontakt

Stenungsunds bibliotek

Adress: Kulturhuset Fregatten, Fregatten 1
Telefon: 0303-818 80
E-post: bibliotek@stenungsund.se

Stenungsunds bibliotek på sociala medier

Senast uppdaterad