Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Dags att ta in blomlådorna från gatan

November är här och det är dags att ta in de blomlådor som står ute på bostadsgatorna. Det är viktigt att gatorna är fria för vinterväghållning när snö och kyla snart kommer.

Under vinterhalvåret behöver gatorna vara fria att halkbekämpa, snöröja och på våren sedan kunna sopas fria från flis. Snö och halt väglag kommer många gånger plötsligt och då är det andra slags fordon som kör på gatorna för att hålla dem framkomliga. Vi behöver därför hjälp att se till att gatorna är redo för detta nu när vintern kommer.

Tänk på att blomlådorna inte ska ställas upp längs med gatorna, utan flyttas bort helt från vägområdet. Då finns det utrymme vid sidan om gatan för större snöfall.

Tillstånd för blomlådor söker ni för perioden 1 maj - 31 oktober

Ni som bor på kommunala bostadsgator kan tillsammans ansöka om tillstånd för att få ställa ut blomlådor som trafikhinder. Perioden ni ansöker om är mellan 1 maj och 31 oktober. En ansökan om blomlådor gäller en säsong i taget och ska skickas in på nytt varje år.

Ni som bor på en gata ansöker om tillstånd och utser också en kontaktperson som har extra ansvar över blomlådorna. Den kontaktpersonen kan vi på kommunen kontakta vid behov.

Blomlådorna tillverkas, bekostas och sköts av er som bor på gatan, medan vi på kommunen tillhandahåller reflexerna lådorna ska förses med.

Blomlådor som trafikhinder

Senast uppdaterad