Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Busshållplatser i Stora Höga tillgänglighetsanpassas

Flera busshållplatser tillgänglighetsanpassas nu längs Trafikverkets vägar med syfte att de ska fungera bättre för fler resenärer. Busshållplatsen Stora Höga läge B byggs om med preliminär start 19 augusti 2022. Arbetet påverkar även cykelställen.

Cykelställ vid hållplats Stora Höga läge B kommer att flyttas

Som en del i arbetet flyttar Trafikverket de cykelställ som står vid busshållplats Stora Höga läge B, på västra sidan av länsväg 574. Cykelställen måste därför vara tömda från och med den 17 augusti för att Trafikverket ska kunna påbörja sitt arbete med tillgänglighetsanpassningen. Stenungsunds kommun kommer under vecka 32 att sätta upp informationsblad om detta på plats vid cykelställen.

Trafikverket har inte meddelat om något slutdatum för när ombyggnationen kommer att vara färdig.

Kan jag använda cykelställen under ombyggnationen?

Nej, under tiden som ombyggnationen sker kan du inte använda cykelställen. Närmaste cykelställ finns vid Stora Höga station, en hållplats som ligger cirka 380 meter norrut.

Läs aktuell information gällande busshållplatsen hos Västtrafik: Busshållplats Stora Höga Länk till annan webbplats.

Vem är ansvarig för ombyggnationen?

Trafikverket är väghållare för länsväg 574 och ansvariga för ombyggnationen. Läs mer om och se vilka andra busshållplatser som ingår i arbetet med tillgänglighetsanpassningen hos Trafikverket: Så förbättrar vi kollektivtrafiken i Västsverige Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad