Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Hjälp med inköp för dig som är över 70 år

Stenungsunds kommun tillsammans med Svenska kyrkan hjälper dig att utföra inköp av livsmedel och uthämtning av mediciner. Ring oss eller skicka in dina önskemål via vår digitala tjänst.

Om du är över 70 år bör du begränsa dina sociala kontakter för att skydda dig själv och andra från att smittas med covid-19. Det betyder att det kan vara svårt för dig att få tillgång till mat-/dagligvaror och läkemedel på egen hand.

Stenungsunds kommun tillsammans med Svenska kyrkan hjälper dig att utföra inköp av livsmedel och läkemedel. Däremot kommer vi inte att kunna hjälpa till med inköp av alkohol.

När du har lämnat dina önskemål så blir du kontaktad av Svenska kyrkan senast nästkommande vardag. Tillsammans kommer ni överens om en tid när varorna kan levereras till din dörr samt vilket betalningssätt som önskas (antingen swish eller faktura - kontant betalning är tyvärr inte möjligt).

Om det gäller uthämtning av medicin behöver budet hämta kundens legitimation i förväg.


Observera att det inte är säkert att varorna kan inhandlas i din vanliga affär.

Skicka in dina önskemål

Du kan fylla i dina önskemål och uppgifter direkt på webben via länken nedan. Svenska kyrkan kontaktar dig för att boka upp en tid samt vilket betalningssätt som önskas (antingen swish eller faktura). 

Hjälp med inköp - skicka in din beställninglänk till annan webbplats

Du kan också ringa till medborgarservice på telefonnummer 0303-73 00 00. Beställningar via telefon tas emot under vardagar.

Senast uppdaterad 2020-05-13