Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Lasse Kronér står framför en storbildstv

Tv-glädje på kommunens äldreboenden

I onsdags var det så äntligen dags! Organisationen Glädjeresan besökte Tallåsens äldreboende för att göra den officiella donationen av de 24 TV-apparater de köpt in till kommunen efter höstens välgörenhetsauktion. Lasse Kronér, en av representanterna från Glädjeresan, ”tryckte på knappen” glatt påhejad med applåder från många av de boende som samlats för tillställningen.

De flesta av huvudsponsorerna var på plats, med Lasse Kronér i spetsen:

– Det är något särskilt med att se tv-apparaterna uppe, en slags lyckokänsla att få se och träffa människorna som det påverkar. Se det i deras vardag - att se vad det betyder för dem! Det gör att vi blir mer taggade för fortsatt arbete med detta!

Personalen på Tallåsen berättar att de redan haft nobel- och mellokvällar med de boende och att det är något helt annat med de storbildsskärmar och ljudanläggningar som nu är på plats, som donerats. Nu planerar personalen för kommande sportbarer och fotbollskvällar under våren.

Cecilia Malm, verksamhetschef för kommunens äldreboenden:

– Det här känns såklart fantastiskt! Det är en stor glädje för våra äldre, särskilt nu efter pandemin!

Glädjeresan i STO är Bästkuststäd, Taxus AB, Ivars Färg, Perssons hyrmaskiner samt Stenungsbaden tillsammans med Lasse Kronér.

Glädjeresan vill bygga broar mellan orterna, företag samt människor i STO-området och göra nytta där de själva verkar och bor.

Glädjeresans huvudsponsorer från vänster, Lasse Kronér, Lena Wikberg, Bästkuststäd; Tommy Witedal, Bästkuststäd; Lars Karlsson, TAXUS AB; Camilla Rolfsman, Perssons hyrmaskiner AB och Erica Hultman, Stenungsbaden. Robin Lagergren från Ivars färg saknas på bilden.

Varje år anordnar de välgörenhetsauktioner där de samlar in aktionsföremål från företag i regionen. Dessa föremål eller tjänster aktionernas ut på två aktioner, en för allmänheten och en för företag. Hela överskottet går till det för året valda ändamålet.

Auktionerna 2021 inbringade hela 700 000 kronor som Glädjeresan valt att köpa in TV-apparater med tillhörande ljudanläggningar till, till STO-områdets äldreboenden. Det blev totalt 38 stycken!

TV-apparaterna installerades under december förra året men på grund av pandemin hölls den officiella donationen först nu.

Glädjeresans hemsida Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad