Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nick Borgen spelade för kommunens äldre

Kommunens äldreboenden fick under måndagen 4 maj, uppleva underhållning av lite annorlunda slag. Artisten Nick Borgen bjöd på sång och gitarrspel och spelningarna hölls covid-anpassat ute på gårdarna - mycket uppskattade stunder för de äldre.

Solen kikade fram mellan molnen och de boende på Tallåsens äldreboende njöt, klappade med och log i kapp medan Borgen levererade trallvänliga godingar under blommande träd.

- Det är roligt att spela! En lite annorlunda spelning det här, sa Borgen medan han efter spelningen packade ihop sina saker för att styra kosan vidare till nästa äldreboende.

Under besöksförbudet som råder på landets äldreboenden känns avbrott likt detta extra välkommet. Det är Studieförbundet Vuxenskolan som tillsammans med Radiohjälpen och kommunen arrangerat spelningarna.  

- Det här känns fantastiskt, de gamla blir så glada av musik, förmedlar en leende Yvonne Thor som arbetar på Tallåsen. Vi har också bakat 240 bullar som vi bjuder på ute på avdelningarna efter detta!

Efter spelningen på Tallåsen åkte Borgen vidare till Pressaregården och efter det stundade en spelning utanför Hällebäck.

Senast uppdaterad