Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Barn med telefon

Föreläsningen är inställd - Välkommen till föreläsningen Nätsmart

Hur tar vuxna förövare kontakt med barn på nätet, var befinner de sig och hur kan man upptäcka en groomare? Och kanske viktigast av allt - hur gör man när ett barn blivit kontaktat eller utsatt, vilka åtgärder sätter man in? Välkommen till föreläsningen Nätsmart den 17 mars.

Föreläsningen handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart. Mycket fokus ligger på grooming och dess konsekvenser.

Föreläsningen berör även annat som barn blir utsatta för på nätet - både av beräknande vuxna och av varandra - bland annat mobbning och kränkande behandling. Spel och sociala medier och vilka faror som finns där belyses också. Vad ska man tänka på när man vill ha ett öppet konto på sociala medier i stället för ett privat, och hur väl känner vi till riskerna med att allt vi skriver och gör på nätet finns kvar? Föreläsningen handlar även om sådant som kan kännas skrämmande på nätet. Vad ska man göra om man ser något man blir rädd för, till exempel porr, skräck och våld?

Martina Söderholm har en bakgrund inom vård och omsorg och har jobbat i många år med barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder. Innan hon började föreläsa jobbade hon på rättspsykiatriska kliniken i Örebro. Martina föreläser för föräldrar, skolpersonal och elever i låg-, mellan- och högstadiet.

När?

17 mars klockan 18.00 - 19.45

Plats

Kulturhuset Fregatten

Anmälan

Anmäl dig via mail till seminarier@aktivskola.org

Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Senast uppdaterad