Stenungsunds kommunvapen

Tilläggsförsäkringar

Butikernas tilläggsförsäkringar har många olika namn, men ungefär samma innehåll. De kan kallas trygghetsavtal, trygghetsförsäkring, plusgaranti eller något liknande. Tilläggsförsäkringen är en extraförsäkring som konsumenten själv betalar och det är en god idé att fundera på om man verkligen behöver den.

Tilläggsförsäkringen ger ersättning om du eller någon annan i familjen exempelvis välter teven, spiller kaffe på datorns tangentbord eller om ett barn stoppar in choklad i videon.

Innan köp av en tilläggsförsäkring kan det vara bra att kontrollera om hemförsäkringen redan har en sådan tilläggsförsäkring. Den kan kallas Allrisk eller Otursförsäkring. Skillnaden mellan det tillägget och den tilläggsförsäkring du erbjuds teckna i butiken är ofta självrisken, det vill säga den del av skadan du får betala själv om det händer något. Dessutom kan åldersavdraget skilja, det vill säga att den ersättningen du får ut minskar med åldern på det du försäkrar. Tillägget till din hemförsäkring gäller även för de flesta saker din familj har hemma, inte bara teven eller datorn.
 

  • Kontrollera vad som ingår i tilläggsförsäkringen jämfört med vad din hemförsäkring redan täcker.
  • Tänk på att Konsumentköplagen och eventuella garantier ger ett bra grundskydd mot ursprungsfel i en vara. Eventuella garantier kan variera i tid, men konsumentköplagen skyddar alltid konsumenten i tre år.

Kontakt

Konsumentrådgivare

Harriet Hagman
0303-73 00 00
harriet.hagman@stenungsund.se

Budget- och skuldrådgivare

Ingela Pedersén
0303-73 82 79
växeln 0303-73 00 00
ingela.pedersen@stenungsund.se

Budget - och skuldrådgivare

Annelie Karlsson
0303-73 80 88
växeln 0303-73 00 00
annelie.karlsson@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-12-18