FaR® - Fysisk aktivitet på recept

Forskningen har visat att genom att vara tillräckligt fysiskt aktiv halveras risken att drabbas av stroke, diabetes och flera andra sjukdomstillstånd. En daglig dos av fysisk aktivitet är en av de viktigaste faktorerna för att bibehålla hälsan genom hela livet. Därför har FaR blivit en allt vanligare behandlingsmetod för bättre hälsa. Fysisk aktivitet på Recept (FaR®) är en behandling som skrivs ut som komplement till, eller som ersättning för läkemedel och annan behandling.

Syftet är att långsiktigt öka patienters fysiska aktivitet och på så sätt förebygga eller behandla olika sjukdomar. FaR® ger dig goda förutsättningar att förbättra din hälsa, helt utan biverkningar. Den ordinerade fysiska aktiviteten gör minst lika stor nytta som ett läkemedel skulle ha gjort för att behandla din sjukdom.

Fysisk aktivitet är en viktig åtgärd för att förebygga och behandla olika sjukdomar som exempelvis hjärt- och kärlsjukdom, åldersdiabetes, högt blodtryck, tjocktarmscancer, artros och lättare depressioner.

Mer information om FaR: www.vgregion.se/far Länk till annan webbplats.

Informationsfoldrar om FaR på olika språk:

Svenska Pdf, 441.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Engelska Pdf, 573.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Arabiska Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Persiska Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Somaliska Pdf, 448 kB, öppnas i nytt fönster.

Stenungsund erbjuder ett brett utbud av aktiviteter inom motion och friluftsliv. Det finns många föreningar framförallt med verksamhet för barn och unga men även för vuxna.

Läs mer:

Aktiviteter inom motion och friluftsliv

Föreningsregistret Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsoplanerare

Carina Johansson Strandberg
0303-73 81 25
carina.johansson-strandberg@stenungsund.se

Senast uppdaterad