Stenungsunds kommunvapen

Föreläsningar och seminarier

Här presenterar olika föreläsningar, seminarier och föräldracaféer som erbjuds föräldrar eller andra viktiga vuxna samt personal i Stenungsund. Tillfällena erbjuds för att öka kunskapen och ge inspiration om föräldraskap och barns utveckling. Har ni önskemål om ämne eller specifik föreläsare tar vi gärna emot förslag.


”Det sötaste vi har”
om socker och växande kroppar

Länge har vi tänkt på sötsaker som kanske lite onödiga, men egentligen ofarliga för kroppen. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm berättar varför vi behöver tänka om.

Forskare börjar få en ny bild av socker, som visar att godis, kakor, bullar, läsk, saft och andra sötsaker kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes. Vårt blod blir allt sötare, vilket i sin tur ökar risken för flertalet sjukdomar. Vad händer då i kroppen hos det växande barnet?

För att ingen ska lämna föredraget med en hopplös känsla i kroppen avslutar Ann med några goda tips – recept på godsaker som innehåller väldigt lite socker, men ändå kittlar smaklökarna

Ann Fernholm är journalist och har disputerat i molekylär bioteknik. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist. Hennes böcker Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar har rönt stor uppmärksamhet

Plats och datum:
Kulturhuset Fregatten, Stenungsund
21 november kl 18.30 – 20:30
Fri entré. Anmälan görs nedan i formuläret.
Möjlighet finns också att ”droppa in” – i mån av plats

Kontakta Folkhälsoplanerare carina.johansson-strandberg@stenungsund.se vid frågor samt ev avbokning.

Kontakt

Folkhälsoplanerare

Carina Johansson Strandberg
0303-73 81 25
carina.johansson-strandberg@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Carina Johansson- Strandberg, 2017-11-14