Stenungsunds kommunvapen

Filmer

Här presenterar vi olika filmer som kan ge värdefull kunskap och eller information i ditt föräldraskap.

UR Samtiden

Varför lyssnar inte Kalle?

Hur kan man förstå uppmärksamhetsproblem? Gordon Neufeld, utvecklingspsykolog och författare från Kanada, berättar om uppmärksamhetens anatomi, några vanliga uppmärksamhetsproblem, vilka naturliga förklaringar som kan finnas till ADD och ADHD och vad man kan göra för att hjälpa barn att växa ur problemen. Arrangör: Himmelstrand mentor. Inspelat den 12 november 2012. 

Länk till filmernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Riskprofilen

Riskprofilen är en interaktiv film skapad av DinSäkerhet.se, en webbplats som drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Syftet med filmen är att uppmärksamma dig på risker i hemmet för barn i åldrarna 0-6 år.

Länk till riskprofilenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Babybojen

Babybojen initierades av Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet eftersom inget barn ska behöva drunkna. Tillsammans vill vi hjälpa alla föräldrar att lära sina barn flyta hemma i badkaret eller badbaljan och därmed öka säkerheten kring vatten.

Länk till Babybojenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föräldrasnack om droger

Hur ska man som förälder ta upp och prata om alkohol och droger med sin tonåring utan att det blir fel och slutar i gräl och misstänksamhet?

Se UR:s programserie härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barns rättigheter

Alla människor har rättigheter, men barn har sina egna. De handlar både om barnet och om dig som förälder. Och om samhällets skyldigheter. Ditt barn är en person med egen vilja och förmåga. Med lika stor rätt till respekt som en vuxen. Men också mera sårbar. Som förälder vet du vad ditt barn behöver för att överleva och utvecklas: mat och kläder, kärlek och omvårdnad bland annat. Ett bra liv för barn är ett liv där både behov och rättigheter är tillgodosedda.

Se barnomudsmannens tre filmer handlar om barnets rättigheter i familjen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-09-27