Stenungsunds kommunvapen
Barn med förstoringsglas

Kurser och stöd för föräldrar

Som blivande förälder eller för dig som vill utvecklas i din föräldraroll erbjuder vi kurser och rådgivning av olika slag.


Föräldrarådgivning (barn 0-12 år)

Som blivande förälder och förälder kan frågorna vara många och det kan då vara skönt att få prata med någon. Hos oss kan du som förälder få information, eller råd och stöd i ditt föräldraskap. Föräldrarådgivare/socionom Johanna finns på plats för individuella samtal eller för telefonrådgivning till boende i Stenungsunds kommun.

Du är välkommen att ta kontakt med Johanna på telefon:

0303-738034 eller 072-7038034 (det går också bra att skicka sms).

Mer information om föräldrarådgivning

Föräldrastöd

Barn-HLR (Hjärt- och lungräddning för barn)

Vill du lära dig hur du ska agera vid luft- och hjärtstopp på barn? Här lär du dig hur du gör hjärt-lungräddning, samt åtgärder när barn har satt i halsen.

Pris 50 kr/person
Kom gärna utan barn då det är praktiska övningar

Är du intresserad kontakta:elin.strom@stenungsund.se

Även BVC Närhälsan erbjuder barn-HLR. Kontakta din BVC-sköterska för mer information.


Föräldragrupper ABC (alla barn i centrum)

För dig som vill utvecklas i din föräldraroll erbjuder vi ABC-föräldragrupper. ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har cirka 10-12 deltagare. Materialet vänder sig till alla föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter praktiseras hemma mellan träffarna. Vi startar kontinuerligt upp nya grupper.

För aktuella kursdatum, se under fliken föräldraträffar på Stenungsunds kommuns hemsida.

Vid frågor skicka e-post till:
johanna.soderlund@stenungsund.se
elin.strom@stenungsund.se

BiFF - Barn i föräldrars fokus, en utbildning för föräldrar som separerat

BiFF är en metod från Rädda Barnen som har funnits sedan 2005 i olika delar av landet. Utbildningen består av pedagogiska inslag och gruppsamtal. Max 8 deltagare, minst 3 deltagare. Två ledare.

Vid frågor skicka e-post till: camilla.carbe@stenungsund.se 


Babymassage

Familjecentralen Hasselkärnan har regelbundet nya kursstarter i babymassage. Håll utkik här på hemsidan och på Familjecentralen Hasselkärnans facebooksida eller prata med personalen på Familjecentralen om du är intresserad.

Babymassage är ett sätt för dig och ditt barn att lära känna varandra och stärka kontakten emellan er. Massagen kan även bidra till att lindra vid spänningar och magont. Det är också en möjlighet att träffa andra föräldrar och fika tillsammans. Lämplig ålder är mellan ca 1 månad och innan de börjar krypa. Vi träffas under fem tillfällen på Familjecentralen Hasselkärnan (Öppna förskolan). Välkommen till en fin och mysig stund.

Vid frågor skicka e-post till:
camilla.carbe@stenungsund.se
elin.strom@stenungsund.se

Kontakt

Familjecentralen

Hasselbackevägen 17C
444 44 Stenungsund

Senast uppdaterad 2020-01-10