Stenungsunds kommunvapen

Stöd till barn och ungdom

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer. Kommunen har därför olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till barn och ungdomar.

Via menyn till vänster kan du läsa om vilka verksamheter som arbetar med stödinsatser och förebyggande arbete för barn och ungdomar. Där finns också information om några av de insatser som kommunen kan erbjuda.

Socialtjänsten arbetar med utrednings- och förändringsarbete. Syftet med arbetet är att i samverkan med andra samhällsaktörer se till att barn och ungdom får en så gynnsam uppväxtmiljö som möjligt. I första hand arbetar vi för att hjälpa människor att lösa sina problem själva med hjälp av befintliga nätverk och egna resurser.

Vi arbetar även förebyggande, dvs vi försöker på olika sätt lösa problem innan de går så långt att det blir nödvändigt med en anmälan. Har du frågor kan du kontakta oss för att få råd och stöd. Det kan till exempel vara frågor rörande ungdomstiden, familjen, drogmissbruk och kulturkrock, kontaktuppgifter hittar du nederst på denna sida. Du kan vara anonym.

Kontakt

Besök till Individ- och familjeomsorg

Strandvägen 15
0303-73 81 33

Öppettider:

Måndag 08.00-18.00
Tisdag-Torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-15.00

Stängt för lunch alla dagar
mellan klockan 12.00-13.00

Du kan också skicka e-post till oss på
socialtjanst@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-25