Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2019-05-27 16.15
Senast uppdaterad: 2019-05-29 06.53

Uppdaterat :Vattnet är påslaget för södra kommundelarna

Uppdaterat 190529, kl 06.45
Nattens arbete har gått bra. Vattnet sattes på kl 05.50 i morse. Dock tar det en stund att trycka ut vattnet längst ut i ledningarna. Det kan även förekomma missfärgat vatten under förmiddagen med anledning av vattenavstängningen. Detta är inte farligt. Låt vattnet spola en stund.

Tidigare inormation

Vattnet kommer att stängas av för hushåll i de södra kommundelarna (från Kullens handelsträdgård och söderut). Vattnet stängs av kl 21 den 28 maj och förväntas vara tillbaka kl 08 den 29 maj. Tappa upp vatten för behov. Vattentank kommer att ställas ut vid Harrys Korvbar i Stora Höga samt vid Ica-affären i Jörlanda. Vattentankarna kommer att vara utställda från kl 21 den 28 maj.

I samband med att vattnet sätts på igen under morgonen den 29 maj, kan det förekomma driftstörningar i vattenförsörjningen under förmiddagen.

Anledningen till vattenavstängningen är ett arbete för att installera flödesmätare på vattenledningarna. Flödesmätarna ska hjälpa oss att lättare identifiera vattenläckor i framtiden. Under tisdag kväll kommer det att installeras flödesmätare på huvudledningen söderut.

Bra att veta

I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

Mer information om det kommunala vattnet

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-05-29