Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-11-14 06.30

Trafikstörningar i Göteborgsområdet 16-17 november

I samband med EU-toppmötet den 17 november, då Europas stats- och regeringschefer kommer till Göteborg, förväntas kraftiga trafikstörningar under vissa tider den 16-17 november. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna, var ute i god tid och följ aktuell trafikinformation.

​Undvik helst Göteborgstrafiken under dessa dagar om det är möjligt. Måste ni färdas i den så var ute i mycket god tid. Trafiken kommer att tillfälligt stängas av i samband med att polisen eskorterar EU-toppmötets delegationer från Landvetter till boende i centrala Göteborg och möte på Eriksberg. Exakta tider och färdvägar kommer inte att kunna meddelas i förväg av säkerhetsskäl.

Polisens säkerhetsarbete i samband med EU-toppmötet innebär att två områden vid Gothia Towerslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster respektive Eriksberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster spärras av från morgonen den 15 november.

Länsstyrelsen samverkar med berörda aktörer inför och under EU-toppmötet.

Under toppmötet kommer stats- och regeringschefer, arbetsmarknadens parter och andra nyckelaktörer att mötas för att diskutera hur man kan främja rättvisa jobb och tillväxt.

För mer och detaljerad information:

Följ polisens rekommendationer via Polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Göteborgs Stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med bland annat frågor och svar från trafikkontoret när det gäller trafiksituationen 15-17 november.

Följ trafikläget via trafikradion, www.trafikverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.trafiken.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
När det gäller kollektivtrafiken se www.vasttrafik.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Hanna Landén Freij, 2017-11-14