Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2019-05-13 09.20

Succén fortsätter för sjätte året i rad!

Jobbskuggning har varit en stor framgång i Stenungsund. För sjätte året i rad anordnas nu jobbskuggning för personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa. Jobbskuggningen pågår under vecka 20.

Under vecka 20 (13-17 maj) har personer med funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa möjlighet att skugga en annan person på hens arbetsplats. Syftet är att få till en attitydförändring gällande bemötande och inställning till personer med funktionsnedsättning och deras kontakter med arbetslivet.

Stort intresse

Jobbskuggningen har haft stor framgång i Stenungsund – både bland deltagare och företag/arbetsplatser. I år har 45 personer ansökt om att få jobbskugga på olika företag/arbetsplatser runt om i Stenungsund.

– Många personer med olika funktionsnedsättningar vill komma ut i arbetslivet och genom jobbskuggning ges de en möjlighet att ta ett första steg, eller att få ytterligare inblick i arbetslivet, säger Yasmin Andersson, enhetschef inom funktionshinder i kommunen.

Bakgrund

Inspirationen kommer från den irländska förlagan ”Jobshadow day”. Stenungsunds kommun var först i Sverige med att anordna en ”jobbskuggardag”. Nu anordnar flera kommuner runt om i Sverige jobbskuggning.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-05-13