Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Illustration över Hallerna förskola

Illustration över delar av Hallerna förskola

Startskott för bygget av Hallerna förskola

Nu kan bygget av Hallerna förskola sättas igång. Med ett nu godkänt bygglov så beräknas byggprocessen startas under mars 2023. Förskolan planeras stå klar under senhösten 2024 för att ta emot våra yngsta invånare.

- Att vi nu kan börja bygga Hallerna förskola är jätteroligt. Att bygga en ny förskola är ett positivt tecken på att vår kommun växer och utvecklas. Våra yngsta invånare får inspirerande och ändamålsenliga lokaler där vi kan fortsätta att utbilda världsmedborgare, säger Annelie Schön, verksamhetschef för de kommunala förskolorna i Stenungsund.

Hallerna förskola kommer att ha åtta avdelningar med plats för drygt 140 barn. Förskolan kommer också ha ett produktionskök där även mat till andra förskolor i kommunen kommer att tillagas.

Förskolan kommer att ha en byggnadsarea på 1056 kvadratmeter med en bruttoarea på 1850 kvadratmeter.

Byggnaden kommer att byggas nästan uteslutande i trä och träväggarna kommer dessutom synas inne i vissa delar av förskolan. Ambitionen är att behålla skogen på tomten i så stor utsträckning som möjligt för att kunna skapa en unik ”skogsförskola” där utflykten finns på gården hela tiden.

- Trät skapar en lugn och harmonisk inomhusmiljö för barnen och pedagogerna. Det har även visat sig skapa en god inomhusmiljö under produktionen för arbetarna. Att bygga så här mycket i trä bidrar till minskad koldioxidpåverkan, säger Fredrik Löfgren, projektchef och byggprojektledare i Stenungsunds kommun.

Senast uppdaterad