Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Servicekontor öppnar i Stenungsund

Regeringen avser att ge Statens servicecenter i uppdrag att under kommande år öppna minst 28 nya servicekontor på olika platser över hela landet. Ett av servicekontoren kommer att öppnas i Stenungsund.

Vid kontoren kan besökare få vägledning och hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket samt vid många kontor även få guidning i Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster.

28 nya kontor

Idag finns 116 servicekontor runtom i landet och fyra till är på väg att inrättas. Uppdraget till Statens servicecenter innebär att minst 28 nya kontor kommer öppnas i två omgångar under 2022 och 2023. Den första omgången omfattar minst 13 kontor och ska ske under 2022 medan den andra omgången omfattar resterande kontor och ska ske under 2023.

-Vi är jätteglada och nöjda över att ett statligt servicekontor kommer att etableras i Stenungsund. Det ger en ökad samhällsservice och skapar en ökad attraktionskraft för vår kommun att leva, bo och verka i, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Senast uppdaterad