Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Arkivbild: Stenungstorg

Samverkan om oroligheter på Stenungstorg

Under måndagsmorgonen inledde kommunen en samverkan kring oroligheterna på Stenungstorg. Polis, räddningstjänst och Citycon deltog på mötet tillsammans med representanter från kommunens individ- och familjeomsorg, kultur- och fritidsverksamhet, brott- och ANTD-samordnare samt säkerhetssamordnare.

Frågan på bordet var hur de olika deltagarna utöver sin ordinarie verksamhet kan samverka för att på ett förebyggande och långsiktigt sätt motverka den problematik som förekommer och upplevs runt huvudentrén till Stenungstorg centrum och i andra delar av kommunen.

- Det här är frågor vi alla tar på största allvar. Vi har tidigare haft samverkan i den här konstellationen, främst under somrarna och vi upplever det som ett framgångskoncept att samarbeta på det här sättet. Vi alla arbetar mot samma mål och vi gör det bäst tillsammans, säger Kicki Nordberg, kommundirektör.

Mötena med kommunen och de andra aktörerna kommer att hållas tätt och regelbundet för avstämning av nuläge och konkreta samverkansåtgärder.

Senast uppdaterad