Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-10-25 12.12

Politiskt styre klart

Nu är de politiska förhandlingarna klara. Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Stenungsundspartiet har kommit överens om att söka mandat i kommunfullmäktige för att styra kommunen i minoritet. Tillsammans får de samverkande partierna 25 mandat av totalt 51 mandat i kommunfullmäktige.

Det nya styret har kommit överens om att kommunfullmäktiges ordförande ska utses av Socialdemokraterna. Centerpartiet och Vänsterpartiet sa dela på 1:e vice ordförandeskapet i två år vardera under mandatperioden.

Även kommunstyrelsens ordförande utses av Socialdemokraterna. Kommunstyrelsens ordförande är en av tre kommunalråd som kommer att finnas under de kommande åren. Ett av de övriga kommunalråden kommer att utses av Moderaterna. Stenungsundspartiet och Centerpartiet kommer att dela på det andra kommunalrådet i två år vardera. Stenungsundspartiet är först ut på posten.

Kommunfullmäktige kommer att genomföra val till de olika platserna i november och december. Först i slutet av året är det därför klart vilka personer som kommer att ha de olika posterna.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-10-25