Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Ökad smittspridning i Stenungsund och skärpta rekommendationer

Smittskydd Västra Götaland ser en oroväckande ökning av smittan av Covid-19 i hela regionen och införde den 17 februari nya regionala rekommendationer som ska gälla fram till 14 mars. En kraftig ökning av bekräftade fall noteras dessutom i Stenungsunds kommun.

Just nu pekar kurvan åt fel håll över bekräftade fall utifrån provtagning i Stenungsunds kommun. De senaste tre veckorna har antal bekräftade fall ökat med 74 procent mellan vecka 5 och 6 - från 78 smittade personer vecka 5 till 126 smittade personer vecka 6.

Det är i åldersgruppen 20-59 år som huvuddelen av fallen finns, det är alltså den gruppen i befolkningen som nu driver smittan.

- Alla i kommunen måste följa rekommendationerna att hålla avstånd, hålla sig till sin närmaste umgängeskrets och undvika nära kontakt med alla andra, säger biträdande smittskyddsläkare Peter Nolskog.

Stenungsunds kommun uppmanar samtliga kommuninvånare och medarbetare att följa Västra Götalands nya regionala rekommendationer.

– Nu måste vi alla fortsätta att ta ett stort personligt ansvar. Begränsa antalet nya kontakter, undvik onödiga resor och stanna hemma om du har symtom. Tänk på att det i huvudsak är vuxna som sprider smittan och inte barn, säger Olof Lundberg, kommunstyrelsens ordförande.

Läs de nya regionala rekommendationerna från Västra Götalandsregionenlänk till annan webbplats

Läs de nya regionala rekommendationerna från Västra Götalandsregionen på olika språklänk till annan webbplats


Senast uppdaterad