Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nationell vaccinationsvecka under vecka 11

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19 och i Sverige har vi med gemensamma krafter nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Därför genomförs nu en nationell vaccinationsvecka i Sverige under vecka 11 (14-20 mars).

Vi vill bidra till att så många som möjligt har den information och kunskap som behövs för att göra ett genomtänkt val om sin vaccination. Om du inte redan är vaccinerad: ta emot erbjudandet om vaccination för att skydda dig själv och andra.

Aktiviteter i Stenungsunds kommun

Onsdag den 16 mars är du välkommen in på drop-in mellan kl 13-16 för att få information om vaccination av våra vaccinationsguider. Informationen kan ges på olika språk. Du kan träffa vaccinationsguiderna på Vuxenutbildningen/SFI.

Torsdag den 16 mars mellan kl 16-19 kan du vaccinera dig via drop-in på Familjecentralen Hasselkärnan.

Tid för vaccinering i Västra Götaland

Runt om i vårt län finns det lediga tider för dig som ännu inte tagit dina vaccinationsdoser.

Hitta tid för vaccination Länk till annan webbplats.

Om nationella vaccinationsveckan

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid. Uppdraget genomförs i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Under vaccinationsveckan är alla med och bidrar för att fler ska välja att vaccinera sig.

Information om nationella vaccinationsveckan på Folkhäsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad