Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Missa inte kommunens rullande luciatåg

Vill du uppleva ett annorlunda luciafirande? I år har kommunens verksamheter Arbetsmarknadsenheten och Parkenheten bestämt sig för att genomföra ett så kallat rullande luciatåg. Traktor och servicebilar kommer julpyntas för att därefter köras genom kommunens centrala delar.

Julklädd personal från kommun kommer att köra fordonen och göra några stopp längs vägen för att bjuda på pepparkaka och julmust.

– Jag är otroligt glad över att vi har så påhittiga och initiativtagande medarbetare i kommunen som kom på den här fina idén. I år blir det lite av ett test att se hur det tas emot av invånarna i kommunen. Men vår förhoppning är att det ska uppskattas och ge glädje, säger Sandra Tedenby, verksamhetschef, Stenungsunds kommun.

Tisdag den 13 december kl 07:30 0ch kl 15:00 kommer du kunna se det rullande luciatåget.

Läs mer om körschemat för luciatåget:

Luciatåget kommer att köra två gånger den 13 december, kl 07:30 samt kl 15:00 enligt nedanstående körschema.

Luciatåget avgår från Gesällgatan och kör vidare till Kristinedalskolan. Därefter rullar tåget vidare till Vuxenutbildningen på Hasselbacken och därifrån till Nösnäsgymnasiet. Sedan rullar det vidare förbi Circle K och mot kommunhuset där luciatåget gör ett stopp.

Sen fortsätter luciatåget mot Arbetsmarknadsenheten på Strandvägen och sen förbi ICA Kvantum och fortsätter till Stenungskolan samt Nyborg och därefter tillbaka till Gesällgatan igen.

Senast uppdaterad