Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Medborgarlöftet 2020

Medborgarlöftet för 2020 till dig som bor och vistas i Stenungsund, Tjörn och Orust är insatser mot trafikbrott och droger med ett särskilt fokus på att fånga upp unga som riskerar att hamna i kriminalitet eller missbruk.

Medborgarlöftet är ett åtagande från lokalpolisområde Södra Fyrbodal och de tre kommunerna Stenungsund, Orust och Tjörn, till invånarna under ett år.

Löftet skrevs under av samtliga parter den 3 december.

Löftet innebär konkreta aktiviteter inom de områden invånarna upplever att det finns problem – det är här vi kommer att prioritera våra insatser genom riktade åtgärder.

Insatser

Under tiden 1 januari 2020 - 31 december 2020 lovar polisen att:

  • ha minst 20 särskilt riktade insatser mot trafik och droger i de tre kommunerna, med särskilt fokus på att fånga upp ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet eller missbruk

Under samma tidsperiod lovar kommunerna att:

  • verka för att rikta vuxennärvaron till miljöer där ungdomar vistas samt utveckla det generella föräldrastödet - även i lägre åldrar
  • kalla unga förstagångsförbrytare till socialtjänsten i anslutning till förseelsen. Syftet är att kunna sätta in tidigt stöd.

Arbetet är en långsiktig satsning som görs tillsammans av polis, kommun och invånare. Vi ska öka samarbetet med kommunernas skolor och socialtjänster kring trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete.

Polisens hemsida Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad