Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Många prisade UF-företag från Nösnäsgymnasiet

Torsdagen den 24 mars var det tävling och prisutdelning för UF-företagen inom Ung Företagsverksamhet Göteborg. På plats i Kongresshallen på Svenska Mässan i Göteborg fanns över 400 gymnasieelever, bland annat elever från Nösnäsgymnasiet.

– En stor anledning till framgångarna kommer från våra arbetslag på Nösnäsgymnasiet och de ämnesöverskridande arbete som sker löpande. Vi har även ett gott samarbete med det lokala näringslivet där många engagerar sig som rådgivare för våra UF-företag. Jag är både stolt och glad över att se att vi har så bra personal samt drivna och duktiga ungdomar hos oss, säger Josefin Meral, rektor på Nösnäsgymnasiet.

Under flera år har Nösnäsgymnasiet arbetat aktivt med att bygga en ny kultur inom gymnasiet, vilket Niclas Brattefors, verksamhetschef på Nösnäsgymnasiet, tror är en faktor i det goda resultatet.

– Vi har arbetat för att skapa en miljö som är gynnar utvecklingen och det verksamhetsöverskridande arbetet för både personal och elever. Resultatet av det arbetet speglar sig i årets framgångar i UF-verksamheten.

Följande UF-företag från Nösnäsgymnasiet fick pris:

  • Årets Affärsplan UF-företag - LaxSnax UF, vinnare

  • Årets Innovation - LaxSnax UF, 3:e plats

  • Årets Marknadsföring - ClipsForChange UF, 3:e plats

  • Årets Socialt Hållbara UF-företag - EqualityArt UF, 2:a plats

  • Årets Reklamfilm - Dhalia UF, vinnare

  • Årets Vara - LaxSnax UF, vinnare
    Vilket innebär att de går vidare till SM som kommer att vara i Göteborg den 23-24 maj.

  • Årets Tjänst: Taco Delivery, 3:e plats

Stort grattis till alla pristagare önskar Stenungsunds kommun!

Om Ung Företagsamhet Göteborg

Ung Företagsamhet arbetar varje dag för att unga i Göteborgsregionen ska se och förstå sin företagsamhet. Det gör dem genom att utbilda i entreprenörskap. Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan.

Läs mer: Ung Företagsamhet Göteborg Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad