Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Evakueringsboendet i Spekerödskolans idrottshall avvecklas

Tidigare har Stenungsunds kommun informerat om att kommunen aktiverat ett evakueringsboende i Spekerödskolans idrottshall för flyktingar från Ukraina. Den 30 mars fick kommunen besked från Migrationsverket att boendet inte kommer att behöva användas, därav har boendet nu avvecklats.

Kommunen har nu avvecklat evakueringsboendet i Spekerödskolans idrottshall, detta efter besked från Migrationsverket.

– Vi tog emot ett besked från Migrationsverket den 30 mars om att kommunens evakueringsboende inte kommer att behöva användas, därför avvecklar vi nu boendet, säger Marcus Starcke, sektorchef för sektor stödfunktioner.

Berörda elever, personal och föreningar har informerats

Spekerödskolans personal och berörda elever har informerats om att evakueringsboendet i idrottshallen har avvecklats. Från och med den 19 april kan elever och personal återigen återgå till ordinarie gymnastikundervisning i idrottshallen.

Även de föreningar som nyttjar Spekerödskolans idrottshall har informerats om att de från och med måndag den 11 april återigen kan bedriva sin verksamhet i lokalen.

Välkomstmaterial och teckningar skapat av elever från Spekerödskolan flyttas

I samband med att kommunen gick ut med att Spekerödskolans idrottshall skulle omvandlas till ett evakueringsboende skapade ett flertal elever på skolan teckningar och välkomstmaterial till boendet.

I och med att evakueringsboendet aldrig kom att nyttjas kommer nu kommunen att flytta de teckningar och de material eleverna gjort till det anläggningsboende i Svenshögen som upprättats av en privat aktör.

Senast uppdaterad