Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Ett första grävtag för den nya högstadieskolan

Den 19 oktober togs det första grävtaget för högstadieskolan i Hallerna i Stenungsund. Den nya högstadieskolan kommer att ersätta Stenungskolan och förväntas stå klar sommaren 2023.

Kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg fick det ärofyllda uppdraget att genomföra det första grävtaget för den nya skolan.

– Att vi bygger en helt ny högstadieskola efter behov är ett tydligt och positivt tecken på att vår kommun växer och utvecklas. Det känns förstås väldigt roligt att få fortsätta utbilda världsmedborgare i inspirerande och ändamålsenliga lokaler, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Stenungsunds kommun.

Skolan kommer att bestå av tre våningar med skolsalar, tekniksalar, aula, storkök och administrativa rum. Det ska även skapas en miljö som uppmuntrar till utomhusvistelse. På skolgården planeras det för två multiplaner, utomhusgym, möjlighet till samlingar och socialt umgänge samt en scen för att kunna leda rörelseaktiviteter.

Flera aktörer var på plats vid grävtaget

Stenungsunds kommun, politiker från styrelsen, Peab och Stenungsundshem fanns på plats under arrangemanget. Även media närvarade och bevakade händelsen.

Bakgrund

Stenungsund växer och behovet av skollokaler ökar. Efter 70 års verksamhet har Stenungsunds kommun beslutat att lägga ned Stenungskolan. Peab har därför fått uppdraget att bygga en ny högstadieskola i Hallerna i Stenungsund. Skolan kommer att inrymma 540 elever fördelat på 18 klasser i årskurserna 7 till 9. Till skolan kommer även 150 elever från andra skolor som går i årskurs sex för att bland annat ha hem- och konsumentkunskap, laboration och språkval.

Senast uppdaterad