Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

De flesta restriktionerna försvinner 9 februari - tack för att du höll i och ut!

De flesta pandemirestriktionerna och allmänna råden tas bort från och med idag, 9 februari. Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och krav på avstånd mellan sällskap. Tack alla stenungsundsbor för att ni höll i och ut!

Tillsammans har vi gjort vårt bästa för att förhinda smitta och smittspridning!

De här förändringarna kommer ske i våra verksamheter

  • Förskolor och skolor återgår succesivt till helt ordinarie verksamhet. Önskan om att hämta och lämna barn utomhus på förskola och fritidshem ligger kvar då smittspridningen fortfarande är hög bland barn och vuxna. Information har skickats ut till vårdnadshavare via Unikum
  • Simhallen i Stenungsund Arena återgår till ordinarie öppettider och har inte längre krav på max antal i omklädningsrummen. Under sportlovet har man dessutom utökade öppettider.
  • Kulturhuset Fregatten återgår till normal verksamhet utan krav på begränsat antal besökare i bland annat Stenungsunds Konsthall eller vid arrangemang.
  • Bygglovverksamheten öppnar åter upp sin drop in för rådgivning.

Covid-19 finns fortfarande kvar

Covid-19 finns fortfarande kvar och alla vill undvika att bli sjuka. Har du inte tagit dos tre av vaccinet så gör det, nu minst tre månader efter att du fått dos två. Det är också viktigt att du stannar hemma om du har symtom eller känner dig sjuk.

Mer information

På Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten kan du läsa mer om vilka restriktioner och rekommendationer som tas bort, men också om vilka som finns kvar.

Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad