Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Besöksförbud på kommunens äldreboenden

Från och med idag fredag den 13 mars införs besöksförbud på kommunens äldreboenden inklusive korttidsboenden. Beslutet är en ren försiktighetsåtgärd med anledning av samhällsutvecklingen av det nya coronaviruset covid-19. Besöksförbudet gäller tills vidare men kommer att omprövas regelbundet.

Tisdagen den 10 mars höjde Folkhälsomyndigheten risknivån och bedömer att det finns mycket hög risk för samhällspridning i Sverige av coronaviruset covid-19. Folkhälsomyndigheten gick också ut med nya rekommendationer som en åtgärd för att förhindra smittspridning.
Med anledning av de nya rekommendationerna har Stenungsunds kommun beslutat att införa besöksförbud på samtliga äldreboenden i kommunen.

- Besöksförbudet är en försiktighetsåtgärd och en tillfällig och förebyggande åtgärd. Våra målgrupper är mer känsliga för infektioner och smittor. Därför är det extra viktigt att minimera risken för smittspridning, säger Rickard Persson, socialchef i Stenungsunds kommun.

Det här innebär besöksförbudet

Besöksförbudet gäller hela byggnaden såsom gemensamma ytor samt de boendes egna rum och lägenheter. Förbudet gäller samtliga besökare och aktörer som inte är nödvändiga för att verksamheten ska fungera.

Undantag från förbudet

Besökare till boende som är i livets slutskede (VILS) eller besökare som är nödvändiga vid in- och utflyttning till äldreboenden är undantagna förbudet.
Besöksförbudet omfattar inte LSS-boenden (boenden för personer med funktionsnedsättning) där boendet betraktas som eget boende.

Senast uppdaterad