Stenungsunds kommunvapen
Starta företag

Starta företag

När du ska starta eget företag är det många pusselbitar som måste falla på plats. Det är därför viktigt att din företagsstart är så väl förberedd som möjligt och att din verksamhet får bästa möjliga utveckling.

Nedan hittar du ett antal länkar till organisationer som kan hjälpa dig med affärsplaner, affärsidéer, bolagsformer, företagsregistrering och mycket annat.

Yesbox

B13 Gamlestadens Fabriker, Gamlestadsvägen 4

Vad är Yesbox?

Yesbox är Göteborg regionens nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Här kan du utveckla och förverkliga dina idéer. Hit kan du komma för att testa dina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg. Vi har verktygen för att ge dina idéer och innovationer vingar.

Vem kan vända sig till Yesbox?

Nyföretagare, entreprenörer och innovatörer. Och alla andra som har en affärsidé eller mindre företag de vill utveckla. Yesbox är till för att inspirera och hjälpa innovatörer, entreprenörer och nyföretagare. Se till att du kommer vidare i det du vill uppnå. Här kan du boka möte för rådgivning, sitta och arbeta med dina idéer eller bara möta andra som vill starta och utveckla företag.

Vilket stöd kan man förvänta sig att få i Yesbox?

I Yesbox samverkar ett flertal aktörer* inom vägledning, rådgivning och utbildning riktad till alla som utvecklar idéer, funderar på, planerar för eller driver företag i någon form. Här kan du boka tid för rådgivning, sitta och arbeta med dina idéer samt möta andra som vill starta och utveckla företag.

Aktörer i Yesbox (per 4 september 2017, fler kan tillkomma):

  • Almi
  • Business Region Göteborg
  • Connect
  • Coompanion
  • Drivhuset
  • Göteborgs uppfinnarförening
  • Ung Företagsamhet
  • Venture Cup

Yesbox syfte

Yesbox ska öka nyföretagandet i Göteborgsregionen. Förbättra och förenkla för alla som vill starta företag, utveckla sitt företag eller har affärsidéer som de vill realisera. På Yesbox finns rätt kompetens och tillgång till nätverk, allt samlat på samma fysiska plats.

Till Yesbox hemsidalänk till annan webbplats

Yesbox logotyp

Verksamt.se

Samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag.

Till verksamt.selänk till annan webbplats

Vill du veta vad som gäller i din region?

Besök den regionala hemsidan:

Verksamt.se - Regional hemsidalänk till annan webbplats

Vad gäller i din bransch?

Här hittar du tips och information för dig som ska starta företag inom vissa speciella branscher.

Läs vad som gäller i din branchlänk till annan webbplats

Verksamt.se  logotyp

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg är ett aktiebolag utan egna vinstintressen som ägs av Göteborgs Stad och arbetar för Göteborgsregionens tretton kommuner. BRG arbetar för att skapa en hållbar tillväxt i regionen.

Business Region Göteborgs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRG logotyp

Bolagsverket

Bolagsverket registrerar företag och ändringar i företag samt tar emot årsredovisningar. Hos Bolagsverket kan du också köpa och söka företagsfakta från deras register.

Bolagsverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bolagsverket logotyp

Sofisam - Sociala företag

Här kan du läsa vad arbetsintegrerande socialt företagande innebär. Om de olika formerna för socialt företagande. Vilka kriterier som gäller för att definiera ett socialt företag. Hur delaktighet fungerar. Om hur det går att kombinera sociala behov med affärsmässighet samt om vilka olika typer av sociala företag som förekommer.

Sofisams hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-08-02