Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Starta företag

När du ska starta eget företag är det många pusselbitar som måste falla på plats. Det är därför viktigt att din företagsstart är så väl förberedd som möjligt och att din verksamhet får bästa möjliga utveckling.

Nedan hittar du ett antal länkar till organisationer som kan hjälpa dig med affärsplaner, affärsidéer, bolagsformer, företagsregistrering och mycket annat.

Convoy Väst

Egenanställning är ett smart sätt att testa sin affärsidé, hitta kunder och fakturera – utan att behöva starta företag. Med det digitala verktyget Convoy slipper ni pappersarbetet och får dessutom hjälp på vägen!

Convoy Västlänk till annan webbplats

Yesbox

Yesbox är Göteborg regionens nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Här kan du utveckla och förverkliga dina idéer. Hit kan du komma för att testa dina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg.

Till Yesbox hemsidalänk till annan webbplats

Verksamt.se

Verksamt.se är en samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag.

Till verksamt.selänk till annan webbplats

Vill du veta vad som gäller i din region?

Besök den regionala hemsidan:

Verksamt.se - Regional hemsidalänk till annan webbplats

Vad gäller i din bransch?

Här hittar du tips och information för dig som ska starta företag inom vissa speciella branscher.

Läs vad som gäller i din branchlänk till annan webbplats

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg är ett aktiebolag utan egna vinstintressen som ägs av Göteborgs Stad och arbetar för Göteborgsregionens tretton kommuner. Business Region Göteborg arbetar för att skapa en hållbar tillväxt i regionen.

Business Region Göteborgs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bolagsverket

Bolagsverket registrerar företag och ändringar i företag samt tar emot årsredovisningar. Hos Bolagsverket kan du också köpa och söka företagsfakta från deras register.

Bolagsverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sofisam - Sociala företag

Här kan du läsa vad arbetsintegrerande socialt företagande innebär. Om de olika formerna för socialt företagande. Vilka kriterier som gäller för att definiera ett socialt företag. Hur delaktighet fungerar. Om hur det går att kombinera sociala behov med affärsmässighet samt om vilka olika typer av sociala företag som förekommer.

Sofisams hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad