Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Här får du hjälp

Här hittar du länkar till de stödorganisationer, företagarföreningar och andra organisationer som kan vara till din hjälp i ditt företagande.

ALMI

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi ansvarar också för det statliga inkubatorprogrammet.

Almis hemsidalänk till annan webbplats

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg är ett aktiebolag utan egna vinstintressen som ägs av Göteborgs Stad och arbetar för Göteborgsregionens tretton kommuner. BRG arbetar för att skapa en hållbar tillväxt i regionen.

Business Region Göteborgs hemsidalänk till annan webbplats

Business Sweden

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential och utländska företag att investera och expandera i Sverige. Det gör de genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader.

Business Swedens hemsidalänk till annan webbplats

Connect Väst

Connect Väst är en ideell och oberoende organisation utan egna vinstsyften. Vi sammanför entreprenörer och tillväxtföretag med företagsutvecklande resurser som kompetens och kapital. I våra processer möts entreprenörer och näringsliv för affärsutveckling, nätverkande, investeringar och kompetensutveckling.

Business Region Göteborgs hemsidalänk till annan webbplats

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag.

Coompanions hemsidalänk till annan webbplats

Kompanjoner.se

Vill du driva företag med andra? På kompanjoner.se kan du söka och hitta samarbeten som passar dig.

Kompanjoner.selänk till annan webbplats

Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen

NyföretagarCentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget företag. Målsättningen är att bidra till fler företag genom personlig rådgivning kring områden som behövs när man ska gå från idé till verklighet. Tjänsterna finns att tillgå i ett flertal av Göteborgsregionens 13 kommuner, kontakta oss för att hitta ditt närmaste NyföretagarCentrum.

Nyföretagarcentrums hemsidalänk till annan webbplats

Drivhuset

Har du kommit på en idé som du vill förverkliga eller har du ett företag som du vill utveckla? Drivhuset är en mötesplats för dig som vill utveckla affärsidéer och entreprenöriellt driv.

Drivhusets hemsidalänk till annan webbplats

Framtidsfrön

FramtidsFrön är en ideell förening som arbetar med entreprenörskap i grundskolan.

Framtidsfröns hemsidalänk till annan webbplats

Företagsakuten

Hjälp för dig som är företagare och har hamnat i ekonomisk knipa. Hos Business Region Göteborg finns Företagsakuten som kan hjälpa dig — snabbt, kostnadsfritt och självklart under sekretess.

Företagsakuten hemsidalänk till annan webbplats

Tillväxtverket

Mycket nyttig information om hur du startar företag. Vi ger dig vägledning inför företagsstarten.

Tillväxtverkets hemsidalänk till annan webbplats

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en opolitisk, icke vinstdrivande organisation vars syfte är att ge unga människor en ökad tro på sin egen företagsamhet.

Ung Företagsamhets hemsidalänk till annan webbplats

Venture Cup

Tävling för dig som vill utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag.

Venture Cups hemsidalänk till annan webbplats

Winnet Västra Götaland

Winnet Västra Götaland är ett regionalt ResursCentra för jämställd tillväxt och utveckling.

Winnets hemsidalänk till annan webbplats

En inkubator erbjuder en dynamisk process för utveckling av människor, affärer och företag. Inkubatorn bistår entreprenörer med aktiv och anpassad managementsupport, finansiella, tekniska och kommersiella nätverk samt en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice.

Yesbox

Yesbox är Göteborg regionens nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Här kan du utveckla och förverkliga dina idéer. Hit kan du komma för att testa dina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg. Vi har verktygen för att ge dina idéer och innovationer vingar. 

Yesbox hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Brewhouse Incubator

Brewhouse Incubator är en inkubator för kreativa affärsidéer inom upplevelseindustrin. Här erbjuds du som blivande eller ny företagare kontorsplats, coachning, affärsutveckling, nätverk och finansiering, vilket förbättrar dina möjligheter att lyckas som entreprenör.

Brewhouse Incubators hemsidalänk till annan webbplats

Framtidens företag

En inkubator för dig som driver tjänsteföretag. Du erbjuds kontorsplats, tillgång till konferensrum, bredband, skrivare och kopiator till ett mycket förmånligt pris. Framtidens företag ger föreläsningar, tillsätter en coach anpassad för din verksamhet och tillhandahåller ett nätverk av andra tjänsteföretag och aktörer på marknaden.

Framtidens företags hemsidalänk till annan webbplats

Sahlgrenska Science Park

Sahlgrenska Science Park hjälper entreprenörer och innovatörer att utveckla lovande idéer inom Life science till framgångsrika, internationella tillväxtbolag.

Sahlgrenska Science Parks hemsidalänk till annan webbplats

Senast uppdaterad