Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Stenungsunds kommun ny medlem i Svenska industrikommuner

Stenungsunds kommun är ny medlem i nätverket Svenska industrikommuner. Nätverket består idag av cirka 25 kommuner som arbetar för att visa på sambandet mellan utvecklingen i våra samhällen och betydelsen av framgångsrik industri.

- Vi är väldigt glada över att vara medlem i ”Svenska industrikommuner”. Det ger oss ytterligare muskler att fortsätta arbeta med industriell förnyelse tillsammans med liknande kommuner och utveckla den viktiga samverkan med industrin för samhällsutvecklingen, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Stenungsunds kommun.

Stenungsunds kommun är en utpräglad näringslivskommun, navet för Sveriges kemiindustri samt även ett riksintresse för industriell produktion. Kommunen har ett starkt engagemang och en vilja att jobba med industriell förnyelse och ser att det är viktigt med samverkan med industrin för samhällsutvecklingen.

Läs hela nyheten hos Svenska industrikommuner: Stenungsunds kommun ny medlem i Svenska industrikommuner Länk till annan webbplats.

Bakgrund till nätverket

Svenska Industrikommuner är ett nätverk som består av cirka 25 kommuner och som arbetar för att visa på sambandet mellan utvecklingen i våra samhällen och betydelsen av framgångsrik industri. Det gör vi genom att tillhandahålla en plattform för kunskapsutveckling och opinionsbildning om hur näringspolitiken bör utvecklas lokalt och centralt, allt för att skapa goda förutsättningar för våra medlemskommuner.

Läs mer: www.svenskaindustrikommuner.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad