Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Draknäste för sommarjobbare i kommunen

För tredje året i rad arrangerar Stenungsunds kommun sin sommarjobbssatsning – Unga Entreprenörer. Med stöd av personal från kommunens ungdomsverksamhet och Nösnäsgymnasiet får ungdomar ta fram en egen affärsidé för att driva företag.

Under de tre veckor som sommarjobbet pågår får ungdomarna bland annat lära sig företagsekonomi och får tips och råd hur ett företag ska skötas. Varje företag får 3000 kronor som de kan använda till sådant de behöver för att komma i gång med sin verksamhet.

- Det absolut roligaste med mitt jobb är att träffa ungdomar som har ett sådant driv och är fulla av idéer. De saknar de här spärrarna och begränsningarna som vi vuxna lätt har. Ingenting känns omöjligt, säger Maria Söder en av projektledarna i sommarjobbsprojektet Unga Entreprenörer.

Ungdomarna fick pitcha sin affärsidé för lokala drakar

Andra veckan inleds med att de unga entreprenörerna får träffa personer ur det lokala näringslivet för att presentera sin affärsidé. Upplägget påminner om Draknästet, ett svenskt TV-program som tidigare har visats på SVT.

De lokala drakarna lyssnade på ungdomarna och deras affärsidéer samt ställde frågor och gav tips och råd som hjälper ungdomarna framåt. Tommy Witedal, från Bästkuststäd, var en av jurymedlemmarna i årets Draknäste är imponerad av årets unga entreprenörer.

- En del av dem har verkligen tänkt från ax till limpa. Sen är det imponerande att se hur snabbt några har hunnit kasta om när de såg att deras affärsidé inte håller.

Årets jury för Draknästet bestod av: Robert Larsson – Ica Kvantum, Annika Bjurmalm och Mimmi Cromberger – Hogia samt Tommy Witedal – Bästkuststäd.

Senast uppdaterad