Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2016-05-16 12.34

Årets Företagare och Unga Företagare i Stenungsund har korats

Under fredagen hölls Galan’16 där Årets Företagare och Unga Företagare korades i STO-regionens respektive kommuner.

Årets gala blev en succé med fullsatta platser med 250 deltagare. Det är ett rekord och visar på att intresset bara växer, enligt Lars Grenhage, ordförande i Företagarna, Stenungsund & Tjörn.

– Syftet med Galan är att prisa framgångsrika företag. Vi lyfter fram företag i allmänhet och småföretag i synnerhet. Galan är en samlingsplats där nya kontakter knyts och gamla odlas. Där kan företagare, kommunchefer och politiker träffas och prata. Alla behövs för att STO-regionen ska växa, säger Lars Grenhage.

En nyhet i år var att utmärkelsen Årets Turismföretagare 2016 delades ut till företag inom besöksnäringen verksamma i Stenungsund, Tjörn och Orust kommuner.

SIFAB

Årets Företagare Stenungsund. Henrik Larsson och Morgan Johansson, SIFAB. Foto: Anders Ringblom/Nyheter4

Årets Företagare Stenungsund

Morgan Johansson och Henrik Larsson med deras företag SIFAB (Stenungsunds Industri & Fast Service AB) utsågs till Årets Företagare i Stenungsund.

Juryns motivering:
”Företaget har en fin utveckling och lönsamhet. De sysselsätter ett 20-tal personer och har under tre år blivit tilldelade Trippel A Diplom. De har byggt upp sin verksamhet genom att riva andras”.

SVEWALL AB

Årets Unga Företagare Stenungsund. Joakim Wallström, SVEWALL utsågs till Årets Unga Företagare i Stenungsund. Foto: Fotonicander

Årets Unga Företagare

Joakim Wallström med sitt företag SVEWALL AB utsågs till årets unga företagare i Stenungsund.

Juryns motivering;
”Med en imponerande drivkraft lägger han all energi på att göra kunden nöjd. Han levererar kvalitet i såväl slutprodukt som bemötande. Redan som 4-åring stod han i pappas garage och började lära sig sitt hantverk. Idag är han en ung och driftig företagare som specialiserats sig svetsning i rostfria material”.

Stenungsögården

Årets turismpris Stenugnsund 2015. Lars Thorén, Eva Thorén, Emma Bergvall och Roger Andersson fick den nya utmärkelsen Årets Turismpris 2015 Stenungsund för Stenungsögården. Foto: Anders Ringblom/Nyhter4

Årets Turismpris Stenungsund 2015

Lars Thorén, Eva Thorén, Emma Bergvall och Roger Andersson, Stenungsögården fick Årets Turismpris 2015.

Juryns motivering:
"Här seglar en ny driftare upp i gammal verksamhet. Med glädje, kunskap och inspiration har man vidareutvecklat en viktig plats för vår näring och erbjuder ett stort spann av produkter för många människor. Allt från lokala quizkvällar, till en mängd bäddar i olika prisklasser, till vackra bröllop i egen kyrka".

Galan'16 arrangeras av Företagarna Stenungsund & Tjörn, Företagarna Orust, Stenungsunds kommun, Orust kommun, Tjörns kommun i samarbete med Stenungsbaden Yacht Club.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2016-05-16