Starta, driva och utveckla företag

Stenungsund är en utpräglad näringslivskommun med drygt 400 branscher och 3000 arbetsställen. Oavsett om du är en företagare i kommunen eller funderar på att bli, hittar du information på den här sidan om hur du startar, driver och utvecklar ditt företag.

Starta företag

När du ska starta eget företag är det många pusselbitar som måste falla på plats. Det är därför viktigt att din företagsstart är så väl förberedd som möjligt och att din verksamhet får bästa möjliga utveckling.

Här hittar du ett antal länkar till organisationer som kan hjälpa dig med affärsplaner, affärsidéer, bolagsformer, företagsregistrering och mycket annat.

Nu har NyföretagarCentrum i Stenungsund öppnat upp, välkommen på kostnadsfri rådgivning. Här hittar du höstens datum för rådgivningar i Stenungsund:

  • 28 september
  • 26 oktober
  • 23 november
  • 7 december

Du bokar din tid på www.nyforetagarcentrum.se/sodrabohuslan Länk till annan webbplats. eller ring till Helene Johansson på nummer 0735-25 05 92.

Verksamt.se är en samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag. Här hittar du tips och information för dig som ska starta företag inom vissa speciella branscher.

Verksamt.se Länk till annan webbplats.

Verksamt.se - Regional hemsida Länk till annan webbplats.

Verksamt.se - Vad som gäller i din branch? Länk till annan webbplats.

Yesbox är Göteborgsregionens mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Yesbox erbjuder kostnadsfri affärsrådgivning, utbildning och inspiration för dig som är entreprenör, innovatör, nyföretagare, går i starta eget-tankar eller som har en idé som du vill utveckla.

Yesbox hemsida Länk till annan webbplats.

Driva och utveckla företag

Vad behöver jag veta för att driva och utveckla mitt företag? Här hittar du information och länkar till olika aktörer som kan ge dig stöd och rådgivning.

Verksamt.se är en samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag. Här hittar du tips och information för dig som ska starta företag inom vissa speciella branscher.

Verksamt.se Länk till annan webbplats.

Verksamt.se - Regional hemsida Länk till annan webbplats.

Verksamt.se - Vad som gäller i din branch? Länk till annan webbplats.

Business Region Göteborg skapar förutsättningar för hållbart företagande och fler jobb i Göteborgsregionen. De hjälper dig oavsett om du just startat ditt företag, om du vill komma vidare med din idé eller om du funderar på att investera eller etablera en verksamhet i regionen.

Business Region Göteborgs hemsida Länk till annan webbplats.

Tillväxtprogrammet Länk till annan webbplats.

Västra Götalandsregionen stödjer tillväxtföretag genom att medfinansiera utvecklingsinsatser som bland annat ska bidra till nyinvesteringar, ökad sysselsättning eller produktion.

Söka stöd - Västra Götalandsregionen (vgregion.se) Länk till annan webbplats.

Se fler länkar till finansieringsmöjligheter under stödorganisationer.

Enterprise Europe Network (EEN) hjälper företag kostnadsfritt med:

  • Information och råd om EU-regler och finansiering
  • Förmedling av internationella affärspartners
  • Service och hjälp vid teknik- och forskningssamarbete

Enterprise Europe Network (EEN)

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige.

Business Sweden Länk till annan webbplats.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är Arbetsförmedlingens viktigaste uppgift.

Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats.

Med förberedda företag blir Sveriges beredskap starkare. För att samhället ska fungera vid fredstida kriser, höjd beredskap eller krig är företagens förmåga att bedriva sin verksamhet, eller ställa om den till produktion av varor och tjänster som efterfrågas, av yttersta vikt.

Beredskap för företag - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) Länk till annan webbplats.

ALMI

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi ansvarar också för det statliga inkubatorprogrammet.

Almis hemsida Länk till annan webbplats.

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg är ett aktiebolag utan egna vinstintressen som ägs av Göteborgs Stad och arbetar för Göteborgsregionens tretton kommuner. BRG arbetar för att skapa en hållbar tillväxt i regionen.

Business Region Göteborgs hemsida Länk till annan webbplats.

Business Sweden

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential och utländska företag att investera och expandera i Sverige. Det gör de genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader.

Business Swedens hemsida Länk till annan webbplats.

Connect Väst

Connect Väst är en ideell och oberoende organisation utan egna vinstsyften. Vi sammanför entreprenörer och tillväxtföretag med företagsutvecklande resurser som kompetens och kapital. I våra processer möts entreprenörer och näringsliv för affärsutveckling, nätverkande, investeringar och kompetensutveckling.

Business Region Göteborgs hemsida Länk till annan webbplats.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag.

Coompanions hemsida Länk till annan webbplats.

Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen

Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget företag. Målsättningen är att bidra till fler företag genom personlig rådgivning kring områden som behövs när man ska gå från idé till verklighet. Tjänsterna finns att tillgå i ett flertal av Göteborgsregionens 13 kommuner, kontakta oss för att hitta ditt närmaste Nyföretagarcentrum.

Nyföretagarcentrums hemsida Länk till annan webbplats.

Drivhuset

Har du kommit på en idé som du vill förverkliga eller har du ett företag som du vill utveckla? Drivhuset är en mötesplats för dig som vill utveckla affärsidéer och entreprenöriellt driv.

Drivhusets hemsida Länk till annan webbplats.

Framtidsfrön

Framtidsfrön är en ideell förening som arbetar med entreprenörskap i grundskolan.

Framtidsfröns hemsida Länk till annan webbplats.

Tillväxtverket

Mycket nyttig information om hur du startar företag. Vi ger dig vägledning inför företagsstarten.

Tillväxtverkets hemsida Länk till annan webbplats.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en opolitisk, icke vinstdrivande organisation vars syfte är att ge unga människor en ökad tro på sin egen företagsamhet.

Ung Företagsamhets hemsida Länk till annan webbplats.

Venture Cup

Tävling för dig som vill utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag.

Venture Cups hemsida Länk till annan webbplats.

Miljö

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finns tillgänglig för företag, organisationer och privatpersoner. Rådgivningen är oberoende och kostnadsfri och sträcker sig från ventilations- och uppvärmningssystem till energieffektivisering av exempelvis trycklufts- och kylanläggningar

Mer information om kommunens energi- och klimatrådgivning

Med Klimatlöftet kan du som västsvenskt företagare få kostnadsfritt stöd för att minska ditt företags klimatpåverkan. Samtidigt stärker du er konkurrenskraft och tillsammans bidrar vi till den gröna omställningen. Gå med och välj klimatlöften.

Klimatlöftet Företag - Västsvenska Handelskammaren Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad