Företag i Stenungsund

Näringslivets struktur har på många sätt bidragit till att Stenungsunds kommun ser ut som den gör idag. Förutom en världsledande kemisk industri som sysselsätter tusentals människor, finns även en framgångsrik och innovativ data- och teknikindustri.

Drygt 3000 företag har sitt säte i Stenungsunds kommun. Företagen är verksamma inom ett brett spektrum av branscher. De vanligaste branscherna är kemi, företagstjänster samt bygg. Däribland ser vi också några utav de största arbetsgivarna såsom, Borealis, Hogia och Inovyn.

Programvaruföretaget Hogia, med hela världen som arbetsfält, har sin bas i Stenungsund. Hogia utvecklar allt från bokföringsprogram till branschspecifika IT-system och är ett av de största företagen i kommunen.

Hogias hemsida Länk till annan webbplats. 

Kemiindustrin i Stenungsund omfattas av Sevesodirektivet. Att alla ligger i Stenungsund är ingen slump, eftersom de flesta är direkt eller indirekt beroende av varandra.

Kemiindustrin i Stenungsund

De största företagen i kommunen är

  1. Borealis
  2. Hogia Länk till annan webbplats.
  3. Inovyn
  4. Midroc Mechanical Länk till annan webbplats.
  5. Nouryon Länk till annan webbplats.
  6. Perstorp Oxo
  7. Prevent Safety Solutions Länk till annan webbplats.
  8. Skandinaviska Byggelement Länk till annan webbplats.
  9. Stenungsbaden Yacht Club Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  10. Viking Icebreaker Management Länk till annan webbplats.

Företag som finns i Stenungsund

På allabolag.se kan du söka på alla företag som har verksamhet i Stenungsund:

Till allabolag.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Molekylverkstan

Molekylverkstan Science Center drivs av Kemiföretagen i Stenungsund i samverkan med Stenungsunds kommun. Målgruppen är i första hand barnfamiljer och skolan.

Molekylverkstan har som syfte att väcka intresse, öka förståelse och nyfikenhet för naturvetenskap och teknik. Du hittar Molekylverkstan i utställningslokalen i Kulturhuset Fregatten.

Molekylverkstan deltar i Vetenskapsfestivalen i Göteborg, arrangerar olika evenemang och ett flertal events för allmänheten och skolan under året.

Molekylverkstan Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad