Stenungsunds kommunvapen

Röstmottagare till valet hösten 2018

Vill du arbeta som röstmottagare på valdagen den 9 september? Anmäl dig nedan!

Den 9 september, 2018 är det val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Inför valet kommer Stenungsunds kommun att rekrytera ett stort antal röstmottagare till vallokalerna. Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Vi söker dig som har ett hjälpsamt och vänligt sätt samt är mycket noggrann.

Utbildning
Det är obligatoriskt för samtliga röstmottagare att genomgå valnämndens utbildning. Utbildningarna kommer att arrangeras på kvällstid i augusti i någon av kommunens lokaler.

Arbetet i vallokalen
Arbetet för röstmottagarna börjar på söndag morgon, mellan 07.00 – 07.30 med att ställa i ordning lokalen och förbereda röstningen som börjar kl. 08.00. Ordföranden leder och fördelar arbetet som ska utföras under dagen. Efter stängning kl. 20.00 arbetar alla med att öppna och räkna alla röster - ett val i taget. När allt är färdigräknat ska material packas och lokalen ställas i ordning. Därefter lämnar ordförande och ytterligare en person rösterna till valnämnden i kommunhuset. Arbetet kan pågå till efter midnatt. 

Ersättning
Ersättning utgår med 2000 kr för röstmottagare. Ordförande och vice ordförande i valdistriktet får 2900 kr respektive 2400 kr. Erfarenhet krävs för att få vara ordförande eller vice ordförande.

Intresseanmälan
Förutom kontaktuppgifter vill vi att du skriver om du har tidigare erfarenhet eller varför du vill arbeta som röstmottagare, samt gärna ge namn och kontaktuppgifter till en referens

Besked
Du kommer att få ett bekräftelse via mejl inom någon dag. Sen kommer valnämnden kommer ta beslut i juni om vilka röstmottagare som ska medverka i valet. Efter det kommer du att få ett besked om du ska medverka.

Information om dataskyddsförordningen (GDPR):  *
Din intresseanmälan kommer att behandlas i ett dataregister. Registret används för att kunna administrera röstmottagare och för utbetalning av arvoden via kommunens lönesystem. Valnämnden är personuppgiftsansvarig och vill du ha ett registerutdrag eller information om hur vi behandlar dina uppgifter kan du kontakta valnämndens kansli: Stenungsunds kommun, Strandvägen 15, 444 82 Stenungsund. Växel 0303-73 00 00. E-post: val@stenungsund.se

Kontakt

Jennie Antonsson
Nämndsekreterare
0303-73 80 19
jennie.antonsson@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-04