Stenungsunds kommunvapen

Röstmottagare till valet hösten 2018

Vi har nu fått in tillräckligt med röstmottagare, men vill gärna ha reserver!
Anmäl dig nedan.

Den 9 september, 2018 är det val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Stenungsunds kommun har rekryterat ett stort antal röstmottagare till vallokalerna. Röstmottagarna medverkar till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.   

Reserver
Om du vill vara reserv så är ditt åtagande att komma till kommunhuset kl 8 på valdagen den 9 september. De bjuds på en lättare fika/frukost. Efter att valdistrikten rapporterat ur bemanning ser ut får antingen reserven åka ut och arbeta som röstmottagare eller åka hemåt.

Utbildning
Det är obligatoriskt för samtliga röstmottagare även reserver, att genomgå valnämndens utbildning. Utbildningarna kommer att arrangeras på kvällstid i augusti i någon av kommunens lokaler.

Arbetet i vallokalen
Arbetet för röstmottagarna börjar på söndag morgon, mellan 07.00 – 07.30 med att ställa i ordning lokalen och förbereda röstningen som börjar kl. 08.00. Ordföranden leder och fördelar arbetet som ska utföras under dagen. Efter stängning kl. 20.00 arbetar alla med att öppna och räkna alla röster - ett val i taget. När allt är färdigräknat ska material packas och lokalen ställas i ordning. Därefter lämnar ordförande och ytterligare en person rösterna till valnämnden i kommunhuset. Arbetet kan pågå till efter midnatt. 

Ersättning
Ersättning utgår med 500 kr för reserver. Om du arbetar som röstmottagare får du 2000 kr. Ordförande och vice ordförande i valdistriktet får 2900 kr respektive 2400 kr. Erfarenhet krävs för att få vara ordförande eller vice ordförande.

Intresseanmälan
Förutom kontaktuppgifter vill vi att du skriver om du har tidigare erfarenhet eller varför du vill arbeta som röstmottagare, samt gärna ge namn och kontaktuppgifter till en referens

Information om dataskyddsförordningen (GDPR):  *
Din intresseanmälan kommer att behandlas i ett dataregister. Registret används för att kunna administrera röstmottagare och för utbetalning av arvoden via kommunens lönesystem. Valnämnden är personuppgiftsansvarig och vill du ha ett registerutdrag eller information om hur vi behandlar dina uppgifter kan du kontakta valnämndens kansli: Stenungsunds kommun, Strandvägen 15, 444 82 Stenungsund. Växel 0303-73 00 00. E-post: val@stenungsund.se

Kontakt

Jennie Antonsson
Nämndsekreterare
0303-73 80 19
jennie.antonsson@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-07-30