Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:
Senast uppdaterad:

Uppdaterad information 22 juni: Vatten- och vägarbeten runt Strandvägen

På grund av underhållsarbete på vattennätet i området runt Strandvägen, kommer vattnet stängas av tisdag 23 juni. Del av Strandvägen stängs av för trafik från och med 22 juni, på grund av vattenarbetet.

Strandvägen stängs av helt på grund av vattenarbetet

Uppdaterad information 22 juni

På grund av de ventilbyten som görs behöver Strandvägen helt stängas av 22-26 juni. Det går fortfarande att nå exempelvis Willys och övriga företag genom att välja baksidan via Ängsvägen eller Gärdesvägen.

Genomfart mellan Strandvägen och Länsmansvägen kommer inte vara möjlig alls under perioden.

Asfalteringsarbeten 25 juni

När vattenarbetet är färdigt kommer sträckan att asfalteras. Asfalteringen sker torsdag 25 juni. Framkomligheten kommer att därför vara begränsad fram till den 26 juni.

Vattenavstängningen berör vägarna:

  • Länsmansvägen,
  • Lilla Strandvägen,
  • Ängsvägen,
  • Fabriksvägen,
  • Strandvägen med nummer över 58.

Vattnet stängs av 23 juni klockan 21. Arbetet beräknas vara klart 24 juni klockan 08. Vattentank finns utsatt vid AO möbler.

Bra att veta

I samband med ledningsarbeten eller andra störningar på ledningsnätet kan vattnet bli missfärgat. Det beror i regel på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall så försvinner missfärgningen om du spolar en liten stund i dina egna kranar. Vattnet är trots missfärgningen inte hälsofarligt.

Ibland kan vattnet vara mjölkaktigt. Detta beror på att luft har kommit in i ledningen i samband med reparation. Om vattnet får stå en liten stund så blir det helt klart. Luft i ledningen påverkar inte vattnets kvalitet i övrigt.

Mer information om det kommunala vattnet

Senast uppdaterad