Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Dags att söka bygglov inför sommarens projekt

Går du i byggtankar inför sommaren? Många byggprojekt kräver bygglov och då är det hög tid att lämna in din ansökan eller anmälan för att vara säker på att få ditt beslut i tid. Enklast är att söka bygglov direkt på nätet. Du kan ansöka när som helst på dygnet via vår e-tjänst och kan sedan följa ditt ärende på din mobil, läsplatta eller dator.

Inför sommar- och semestertider är det extra många ansökningar om bygglov som kommer in till oss.

– Många vill bygga under sommaren och sin ledighet. Våra toppar brukar därför vara i april och maj, säger Martin Ladfors, chef för verksamheten Bygg Miljö. För att få ditt beslut i tid är det bra om du söker redan nu, allra smidigast går det om du söker digitalt. Känner du dig osäker över om du behöver bygglov för det du tänkt bygga eller har funderingar om hur du ansöker är du välkommen att höra av dig till oss. Vi har också en hel del information på hemsidan, som exempel på hur ritningar du skickar in till oss ska se ut.

Har du frågor om bygglov, men ännu inte ett pågående ärende kan du också kontakta vårt Medborgarservice som kan svara på allmänna frågor.  

– Du kan kontakta Medborgarservice under kontorstid om du har allmänna frågor, så svarar de dig eller hjälper dig att komma i kontakt med rätt person, säger bygglovskoordinator Katarina Wikelund.

Kontakt

Medborgarservice
0303-73 00 00
Lämna synpunkt

Senast uppdaterad