Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Lärlingsutbildningar

För närvarande finns det inga pengar till lärlingsutbildningar och därmed ingen sådan utbildning att söka, men informationen här kan snabbt bli aktuell igen när/om villkoren ändras!

Lärlingsutbildningar handlar i huvudsak om utbildning på en arbetsplats. Utbildningsanordnaren har ett mycket nära samarbete med företag inom det aktuella yrkesområdet och som lärling genomför du större delen av din yrkesutbildning (minst 70%) på ett eller flera företag med stöd av en handledare.

Lärlingsutbildning
Som lärling tillbringar du större delen av utbildningen på en arbetsplats, minst 70%. Hur lång utbildningen är beror på vilket yrke du har valt att utbilda dig till, allt mellan sex månader och två år. Utbildningen planeras och genomförs med hjälp och stöd av lärare från vuxenutbildningen och handledare på arbetsplatsen. Det gör att du får en mycket bra utbildning med möjlighet till referenser och kontaktnät för att kunna jobba med ett yrke du brinner för.
 
Vad krävs av lärlingen?
När du är lärling på en arbetsplats deltar du i företagets ordinarie verksamhet. Det innebär att du ska följa de arbetstider och regler som gäller där. För att klara av lärlingsutbildningen är det viktigt att kunna ta ansvar, arbeta självständigt och vara noggrann.
 
Vem får söka?
För att få bli lärling måste du ha gått klart grundskolan eller annan utbildning som räknas som grundskola. För en del utbildningar kan du även behöva ha andra kunskaper. Du kan söka till en lärlingsutbildning från och med den 1 juli samma år som du fyller 20 år. Är du yngre än 20 år måste du ha slutbetyg från gymnasiet för att bli antagen. Ansökningsblankett finns här!PDF
 
Lärlingsutbildning är studiemedelsberättigad.

Våra studievägledare Randi och Raoul vet mer, du hittar dem längre ner på sidan.

Annons om lärlingsutbildning

Kontakt

Hasselbackevägen 76
444 44 Stenungsund
Tel: 0303-73 86 50
infovux@stenungsund.se

Randi Heiel Ekeborg

Randi Heiel Ekeborg

Studie- och yrkesvägledare
0303-73 03 04, telefontid mån & tor 9-10
randi.heielekeborg@stenungsund.se

Randi Heiel Ekeborg

Christina "Cicki" Antonsson

Studie- och yrkesvägledare
0303-73 03 04, telefontid mån & tis 9-10
christina.antonsson@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-10-04