Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Yrkesutbildningar

Målet för alla är inte att läsa vidare på högskolan. Kanske vill du hellre snabbt skaffa dig en yrkesutbildning och börja jobba. I så fall har vi en del utbildningar att erbjuda.

Yrkesutbildningar inom GR (Göteborgsregionen)

Förutom våra egna yrkesutbildningar i Stenungsund finns det många andra utbildningar inom Göteborgsregionen. Som Stenungsundsbo har du möjlighet att läsa dessa genom vårt samarbetsavtal, men du får då vara beredd på att pendla till den anordnande kommunen. Dessa utbildningar hittar du under under GRvux-bilden längre ner på sidan.

knapp till ansökan GR yrkesutbildningar

Ansökan till GR:s yrkesutbildningar

Lärlingsutbildningar inom GR

Här handlar det i huvudsak om utbildning på en arbetsplats. Utbildningsanordnaren har ett mycket nära samarbete med företag inom det aktuella yrkesområdet och som lärling genomför du större delen av din yrkesutbildning (minst 70%) på ett eller flera företag med stöd av en handledare.

Mer information och ansökningsblankett hittar du på våran sida om Lärlingsutbildningar , eller klicka dig vidare via GRvux-bilden längre ner på sidan.

Yrkesutbildningar för sfi-studerande​

Tanken är att du som sfi-studerande ska få fler alternativ till den traditionella sfi-undervisningen och större möjlighet till arbete. GRvux erbjuder yrkesutbildningar med språkstöd, som kan vara SFI eller svenska som andraspråk grund. Se GRvux-länken längre ner på sidan

Dessutom finns utbildningar för sfi-studerande med en akademisk utbildning från sitt hemland och sfi-studerande som avser att skaffa sig behörighet för svenska högskolestudier. Se denna webbportal för dig som är invandrad akademiker!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till GRvux

Ansökan

Alla yrkesutbildningar utom Vård & Omsorg och Driftteknik ansöker du till via GRvux. Till Vård & Omsorg och Driftteknik söker du via "Ansökan" i vänsterspalten.

Kontakt

Hasselbackevägen 76
444 44 Stenungsund
Tel: 0303-73 86 50
infovux@stenungsund.se

Jane Cervell

Jane Cervell

rektor
0303-73 28 24
jane.cervell@stenungsund.se

Randi Heiel Ekeborg

Randi Heiel Ekeborg

Studie- och yrkesvägledare
0303-73 03 04, telefontid mån & tor 9-10
randi.heielekeborg@stenungsund.se

Senast uppdaterad