Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2018-10-25 08.13

Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet har ett av Sveriges bästa lärarlag!

Den framgångsrika skolan fick under veckan ett nytt prestigefullt hedersomnämnande. Teknikcollege Riksförening utsåg då Teknikcollege Stenungsunds lärarlag till en av tre finalister i tävlingen om att bli årets lärarlag i Sverige.

Teknikcollege

Bild från 2017 då Teknikcollege Stenungsund emottog Utmärkelsen Samverkan Skola-Arbetsliv (SSA) som årets gymnasieskola i Västsverige. Fotograf: Christoffer Lext

När Niclas Brattefors, rektor för Teknikcollege Stenungsund, nåddes av beskedet kände han sig både hedrad och oerhört stolt över lärarlagets prestation.
- Internationella organisationer som OECD har tidigare pekat ut Teknikcollegekonceptet som en ”best practice”, i olika studier. Så att få ett erkännande från Teknikcollege riksorganisation är stort och visar också att de tidigare utmärkelser vi erhållit inte är en tillfällighet utan ett resultat av ett målmedvetet arbete i samverkan mellan duktiga lärare, organisationer och företag.

Teknikcollege Stenungsund har sedan tidigare vunnit flera regionala utmärkelser i kategorier som ”årets samverkansföretag”, årets skola” och ”årets yrkeslärare”. Nu har alltså även lärarlagets arbete uppmärksammats på nationell nivå.

Priset delas ut i samband med teknikcollege rikskonferens i Västerås den 14 november.
Övriga finalister i tävlingen är Björknäsgymnasiet i Boden och Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

Senast uppdaterad 2018-10-25