Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-03-15 09.34

Ronnie Johansson - Årets Lärare i Ung Företagsamhet

Ronnie Johansson, lärare på Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet, är Årets Lärare i Ung Företagsamhet Göteborgsregionen. Det stod klart under prisutdelning vid invigningen av Ung Företagsamhetsmässan. Utmärkelsen är ett kvitto på den höga kvalitet som Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet håller.

Ronnie Johansson tar emot utmärkelsen Årets Lärare i Ung Företagsamhet av Stina Olén, Västsvenska Handelskammaren.

Ronnie Johansson tar emot utmärkelsen Årets Lärare i Ung Företagsamhet av Stina Olén, Västsvenska Handelskammaren.

Juryns motivering till årets UF-lärare Ronnie Johansson:
"Med stort engagemang för sina elever och deras företag bidrar denna lärare till att utveckla morgondagens näringsliv. Läraren sätter elevens motivation i främsta rummet , men uppvisar också stort driv att utveckla och kvalitetssäkra utbildningen. Årets UF-lärare bidrar till att höja ambitionerna hos såväl sina elever som sin skola."

– Det är förstås väldigt roligt att bli uppmärksammad, även om vi är många engagerade lärare som jobbar hårt tillsammans med våra elever, säger Ronnie Johansson. Ung Företagsamhet är så mycket mer än försäljning - ungdomarna utvecklar förmågor kring samarbete, problemlösning, kreativitet och kommunikation. Det har en positiv effekt på hela skolgången.

Delade ut priset gjorde juryordföranden Stina Olén, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Västsvenska Handelskammaren, som haft värdskapet för UF-mässans prisutdelning fem år i rad.
  – Vi vill lyfta fram de enastående lärarinsatserna, inspirera och sprida goda exempel. Därför delar vi ut priset till Årets Lärare i Ung Företagsamhet. säger Stina Olén.


Vad är Ung Företagsamhet?
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har man utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar man även på grundskolan. Läs mer på www.ungforetagsamhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-03-15