Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2016-08-26 08.52

Rökfri skola och skolgård på Nösnäsgymnasiet

Nu tar Nösnäsgymnasiet steget och blir en helt rökfri skola. Med information och utbildning kommer man aktivt arbeta för att minska antalet rökare.

– Vi har under våren arbetat fram en handlingsplan och en tobakspolicy och satsar nu på att bli en
helt rökfri skola berättar Magnus Fagerström, rektor på Nösnäsgymnasiet. Vi vill få bort rökning från skolans område, men det viktigaste är att vi minskar antalet rökare i ett långsiktigt perspektiv. Vi tror att vi lyckas bäst genom information och utbildning och hjälp till rökavvänjning.

Handlingsplanen innebär bland annat att skyltning på skolans område informerar om att skolgården är rökfri. Information kommer att delges alla elever vid skolstart, och det kommer tas upp på föräldramöten. Under hösten kommer eleverna gå på en föreläsning om tobak som genomförs i samarbete med ”Non Smoking Generation”.

– Vi kommer också utbilda personalen genom föreläsningar om rökning och hur man stöttar elever som vill sluta röka, säger Magnus. För att lyckas tror jag att det är viktigt att vi gör den här satsningen på bred front - att både elever, föräldrar och personal på skolan är delaktiga.

För mer information och frågor, kontakta:
Magnus Fagerström
Rektor, Nösnäsgymnasiet
0303-73 28 35
magnus.fagerstrom@stenungsund.se

 

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2016-08-26