Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Första spadtaget till Brudhammars nya förskola

Arbetet med Brudhammars nya förskola är igång. Det första spadtaget togs idag av Bo Pettersson, kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med förskolebarnen. Förskolan ska stå klar för inflyttning sommaren 2020.

Under december revs den gamla förskolan och NCC, som är den entreprenör som bygger förskolan, har satt igång med arbetet. Brudhammars nya förskola beräknas stå klar sommaren 2020 och byggs i ett plan med tio avdelningar för totalt 180 barn. Förskolan kommer bli kommunens största. Två av förskolans tio avdelningar kommer ha barnomsorg natt och helg.

– Det känns fantastiskt att arbetet med en ny modern förskola är igång, säger Pia Alhäll, chef sektor utbildning. Det kommer bli en förskola med moderna lokaler som är anpassade för att våra förskolebarn ska få de allra bästa förutsättningar till en trygg och trivsam miljö.

Under det första spadtaget fanns Bo Pettersson, kommunstyrelsens ordförande, Pia Alhäll, chef sektor utbildning, Fredrik Löfgren, projekt- och byggledare från Stenungsundshem samt representanter från NCC som är entreprenör till bygget, på plats. Även grannar och alla förskolebarn, som ivrigt väntar på att förskolan ska bli färdig, närvarade.

Spadtag

Bo Pettersson, kommunstyrelsens ordförande inlede med att säga några ord.

Fredrik Löfgren, projekt- och byggledare från Stenungsundshem tog vid.

Därefter avslutade Pia Alhäll, chef sektor utbildning.

Barn från förskolan (som medan den nya förskolan byggs har sin verksamhet i modulhus i närheten) tog de första spadtagen tillsammans med Bo Pettersson.

Skiss på hur Brudhammars nya förskola kommer att se ut.

Senast uppdaterad